Plante şi alimente care te scapă de balonare

1 2 jpg jpeg

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: prunele

Folosite la prepararea dulceţurilor şi a prăjiturilor, prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma uscate, simple sau sub formă de compot.

Prunele uscate sunt şi ele o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: bananele

Fiind uşor digerabilă şi laxativă, banana este fructul cel mai indicat în caz de indigestie. Ele ajută prin neutralizarea supraacidităţii provocate de sucurile gastrice şi contribuie la reducerea iritaţiei cauzate de ulcerul gastric prin acoperirea mucoasei stomacului. Pectina, o fibră solubilă care se regaseşte în banane este un aliat important al digestiei.

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: cerealele cu ovăz

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îţi oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: nucşoara

Mirodenia este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie. Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta şi la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie.

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: seminţe de fenicul

Feniculul este folosit drept remediu natural în tratarea problemelor digestive încă de pe vremea dacilor. În caz de balonare, este indicată infuzia obţinută din seminţele plantei. Peste o lingură de seminţe, torni o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat 10 minute. Bei cu un sfert de oră înainte de mesele principale, timp de 14 zile.

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: seminţele de mărar

Un leac eficient împootriva gazelor la stomac sunt şi seminţele de mărar. Peste 2 linguriţe de seminţe torni 200 de ml de apă fierbinte. Laşi 10 minute la infuzat. Bei câte o jumătate de cană, de patru ori pe zi, până când scapi de problemă

Plantele şi alimentele care te scapă de balonare: pulberea de salvie

Romanii considerau salvia o plantă sacră, cu nenumărate proprietăţi tămăduitoare. Printre efectele ei benefice asupra sănătăţii se numără şi reducerea gazelor stomacale.

Cu un sfert de oră înainte de masă, dizolvi o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă şi iei remediul. Pulberea de salvie se găseşte la magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor însărcinate şi nici celor care alăptează.