Plante recomandate gravidelor

1 2 jpg jpeg

Se ştie că în perioada de sarcină plantele şi ceaiurile din plante, dar şi tratamentele naturiste trebuie evitate pentru ca pot avea efecte nefaste asupra sarcinii.

Excepţie fac aceste plante recomandate gravidelor (conform pregnancy.org), care nu au efecte negative şi pot rezolva unele din problemele neplăcute ale sarcinii.

Deşi efectele nocive ale acestor plante, practic, nu există, pentru maximă siguranţă cere sfatul medicului înainte să le foloseşti, mai ales dacă le utilizezi des.

Rădăcină de ghimbir Este recomandată gravidelor pentru îndepărtarea stărilor de greaţă, dar şi pentru protejarea fătului. Specialiştii recomandă viitoarelor mămici utilizarea ghimbirului în concentraţii şi cantităţi mici.

Poţi folosi ceaiul rece de ghimbir sau sucul de ghimbir, eventual uşor acidulat, care va atenua oribilele stări de greaţă din timpul sarcinii.

Este important de spus că senzaţia de greaţă accentuată şi vărsăturile repetate în timpul sarcinii sunt un semnal de alarmă, iar daca aceste stări nu pot fi controlate opinia şi ajutorul medicului sunt absolut necesare.

Sunt recomandate gravidelor, pentru îndepărtarea senzaţiilor matinale de vomă. Anasonul conţine fier, magneziu, fosfor, zinc şi potasiu, dar şi vitaminele A, C, E şi B. O cană de ceai dimineaţa poate face minuni.

Are aceeaşi acţiune şi se recomanda gravidelor cu o digestie greoaie. Este un antiseptic intestinal şi un diuretic slab.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro