Plante medicinale bune pentru ficat

1 2 jpg jpeg

Plante medicinale bune pentru ficat: armurariul

Un compus care se g─âse┼čte ├«n armurariu, silimarina, face din acesta un leac excelent ├«mpotriva bolilor de ficat. Fiindc─â are propriet─â┼úi antitumorale, lupt─â eficient mai ales cu hepatitele. Este indicat ┼či ├«n cirozele hepatice. ├Äns─â tratmentul naturist trebuie s─â ├«l completeze pe cel indicat de medic.

Ceaiul ├«l prepari dintr-o linguri┼ú─â de fructe de armurariu uscate, peste care pui o can─â fierbinte cu ap─â. La┼či s─â infuzeze nu mai mult de 15 minute. Se bea de dou─â ori pe zi, ├«n cure de c├óte o lun─â, urmate de c├óte dou─â s─âpt─âm├óni de pauz─â.

Păpădia, de ajutor în bolile de ficat

┼×tiai c─â ┼či p─âp─âdia este excelent─â ├«n tratarea afec┼úiunilor ficatului? Asta pentru c─â reduce nivelul de toxine ┼či stimuleaz─â func┼úiile ficatului. Bei c├óte trei c─âni de infuzie de p─âp─âdie, pe care o ob┼úii dintr-o lingur─â de plant─â m─ârun┼úit─â, peste care torni 200 ml de ap─â. La┼či s─â se r─âceasc─â dup─â care bei, cu ├«nghi┼úituri mici.

Plante medicinale bune pentur ficat: rozmarinul

┼×i rozmarinul are propriet─â┼úi benefice asupra ficatului, ajut├óndu-l s─â func┼úioneze normal. Ajut─â la detoxifierea ficatului. Po┼úi s─â bei ceai de rozmarin, pe care ├«l ob┼úii din dou─â linguri┼úe de plant─â m─ârun┼úit─â, la o can─â cu ap─â clocotit─â.

De asemenea, po┼úi utiliza ┼či tinctur─â de rozmarin. Peste 20 de pic─âturi, torni o jum─âtate de pahar cu ap─â. Iei remediul de dou─â ori pe zi, la aproximativ jum─âtate de or─â dup─â ce ai m├óncat.

Pelinul detoxifiaz─â ficatul

┼×i pelinul este un remediu excelent contra bolilor de ficat, datorit─â propriet─â┼úilor de detoxifiere pe care le are. Datorit─â antamarinei ┼či tuiolului, substan┼úe care ├«i dau ┼či gustul amar acestei plante, este ideal pentru protejarea ficatului.

Indicat este s─â bei o can─â cu infuzie de pelin, zilnic, timp de 30 de zile, dup─â micul dejun ┼či dup─â masa de pr├ónz. Aceasta va ajuta la cur─â┼úarea toxinelor din ficat.