Plante care te ajută să păstrezi aerul curat în casă

1 2 jpg jpeg

Plante care te ajută să păstrezi aerul curat în casă - Ficusul

Ficusul absoarbe substanţele nocive. Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adevărate filtre de aer. Printre acestea, se numără arborele de cauciuc, aloe vera, azaleea, cactusul, planta păianjen şi ficusul împletit.

Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară. Cât despre planta păianjen, absoarbe în câteva zile 90% din substanţele nocive din fumul de ţigară.

Plante care te ajută să păstrezi aerul curat în casă - Scortisoara

Scorţişoara alungă mirosurile grele. Un aliat de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din dormitor, din bucătărie sau din camera de zi este scorţişoara. Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă. În câteva minute, mireasma se va răspândi rapid în încăpere, reîmprospătând aerul.

Tot în aceeaşi apă mai poţi presăra şi câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată, un buchet de flori de levănţică sau de busuioc, presărate într-un colţ al camerei, vor face minuni, căci absorb mirosul de tutun.

Ştiai că...