Plante care te ajută să păstrezi aerul curat în casă

1 2 jpg jpeg

Plante care te ajută să păstrezi aerul curat în casă - Ficusul

Ficusul absoarbe substan┼úele nocive. Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adev─ârate filtre de aer. Printre acestea, se num─âr─â arborele de cauciuc, aloe vera, azaleea, cactusul, planta p─âianjen ┼či ficusul ├«mpletit.

Ficusul poate absorbi p├ón─â la 271 de micrograme de substan┼úe chimice care polueaz─â orice apartament, ├«n special formaldehidele produse de lemn, h├órtie ┼či fum de ┼úigar─â. C├ót despre planta p─âianjen, absoarbe ├«n c├óteva zile 90% din substan┼úele nocive din fumul de ┼úigar─â.

Plante care te ajută să păstrezi aerul curat în casă - Scortisoara

Scor┼úi┼čoara alung─â mirosurile grele. Un aliat de n─âdejde ├«n lupta cu mirosurile nepl─âcute din dormitor, din buc─ât─ârie sau din camera de zi este scor┼úi┼čoara. Nu trebuie dec├ót s─â presari c├óte pu┼úin din acest condiment ├«ntr-un vas cu ap─â fiart─â. ├Än c├óteva minute, mireasma se va r─âsp├óndi rapid ├«n ├«nc─âpere, re├«mprosp─ât├ónd aerul.

Tot ├«n aceea┼či ap─â mai po┼úi pres─âra ┼či c├óteva coji de portocal─â sau de l─âm├óie. Totodat─â, un buchet de flori de lev─ân┼úic─â sau de busuioc, pres─ârate ├«ntr-un col┼ú al camerei, vor face minuni, c─âci absorb mirosul de tutun.

┼×tiai c─â...