Plante care au grij─â de tiroid─â

1 2 jpg jpeg

Atunci c├ónd activitatea glandei tiroide cre┼čte, medicii pun diagnosticul de hipertiroidie. ├Än acest caz, talpa-g├ó┼čtei este o plant─â a c─ârei folosire a fost recunoscut─â de speciali┼čtii Comisiei Europene ca tratament adjuvant. Propriet─â┼úile pentru care este folosit─â sunt cele de calmare a ritmului cardiac, care devine alert ├«n hipertiroidie.

Talpa-g├ó┼čtei se ├«ntrebuin┼úeaz─â sub form─â de infuzie, care se prepar─â din 1,5 grame de plant─â uscat─â la o can─â cu ap─â. Zilnic se beau c├óte trei c─âni din acest ceai.

Aten┼úie, ├«ns─â! Folosirea acestei plante este contraindicat─â femeilor ├«ns─ârcinate. Bun reglator tiroidian este ┼či iarba de ghimpe. Aceasta se administreaz─â sub form─â de pulbere, din care se iau c├óte trei linguri┼úe pe zi. Cura dureaz─â trei s─âpt─âm├óni, cu pauz─â de zece zile.

Meiul ┼či melisa inhib─â hormonii

Cercet─âri clinice recente arat─â c─â meiul, cervana ┼či melisa inhib─â efectele stimulante ale unui hormon (TSH) asupra tiroidei, fiind benefice ├«n tratamentul hipertiroidiei. Speciali┼čtii recomand─â infuzii din 1-3 g de plant─â uscat─â la 150 ml de ap─â fierbinte.Se beau trei c─âni zilnic.

Coada-┼čoricelului pentru hipotiroidie

├Än caz de hipotiroidie (care ├«nseamn─â un deficit de hormoni tiroidieni), se recomand─â infuziile din coada-┼čoricelului ┼či cre┼úi┼čoar─â. Acestea sunt recunoscute pentru c─â regleaz─â func┼úiile tiroidei.

Cele dou─â plante se combin─â ┼či din acest amestec se adaug─â o linguri┼ú─â ├«n 250 ml de ap─â fiart─â. Se beau dou─â c─âni de ceai pe zi, una diminea┼úa ┼či una seara, cu jum─âtate de or─â ├«nainte de mas─â.

Diferenţă

Printre semnele hipertiroidiei se num─âr─â palpita┼úiile cardiace, sc─âderea ├«n greutate, de┼či exist─â un apetit crescut, oboseal─â, anxietate, iritabilitate, insomnii, transpira┼úie abundent─â. ├Än schimb, hipotiroidia este caracterizat─â prin luare ├«n greutate, apari┼úia gu┼čei, tulbur─âri de memorie ┼či de concentrare.

Ceapa, bun─â, dar cu m─âsur─â!

Tot ├«n tratamentul naturist al hipotiroidiei intr─â ┼či ceapa ┼či usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ┼čtiut c─â cele dou─â legume prezint─â contraindica┼úii importante.

Astfel, ceapa ┼či usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrit─â hiperacid─â, dar ┼či mamelor care al─âpteaz─â.

Algele cresc secreţia de hormoni

Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secreţiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Atenţie!

: fructele de mare, nucile (bogate în iod).

: ridichea neagr─â, varza ┼či piersicile (influen┼úeaz─â sinteza hormonilor tiroidieni).

Click! de la cititori

Suf─âr de hipotiroidie ┼či-mi completez tratamentul zilnic cu cinci c─âni de ceai de s├ónziene ┼či p─âducel. Infuzia o prepar din dou─â lingurin┼úe de amestec de plante la o can─â cu ap─â. Maria Ciubotaru, B├órlad