Oţetul de mere şi usturoiul ajută la tratarea vaginitei

1 2 jpg jpeg

Oţetul de mere

PH-ului vaginal poate fi adus în limitele normale cu ajutorul acestui ingredient care se regăseşte în aproape toate bucătăriile. Un nivel potrivit al PH-ului duce la restabilirea echilibrului florei bacteriene. Pune 2 linguri de oţet de mere într-un pahar cu apă caldă şi spală zona afectată de 2 ori pe zi. În plus, fă-ţi un amestec dintr-o lingură de oţet de mere cu 1 linguriţă de miere, pe care îl adaugi într-un pahar cu apă. Amestecă bine şi bea de 2 ori pe zi.

Iaurtul

Un alt remediu natural pentru vaginită este iaurtul. Datorită conţinutului de bacterii bune, lactobacili, iaurtul luptă eficient împotriva acestei afecţiuni. Scufundă un tampon în iaurt şi introdu-l în vagin, unde îl poţi lăsa timp de 2 ore. Repetă operaţiunea de 2 ori în fiecare zi până la dispariţia simptomelor de mâncărime, iritaţie şi secreţie vaginală neplăcut mirositoare.

Usturoiul

Calităţile antibacteriene şi antiseptice ale usturoiului îl fac un duşman vajnic al vaginitei. Mănâncă zilnic 2-3 căţei de usturoi crud, adăugat în mâncare. De asemenea, poţi face un amestec din 4 picături de ulei de usturoi, o jumătate de linguriţă de vitamina E şi o jumătate de linguriţă de ulei de cocos pe care să îl aplici pe zona afectată 4-5 zile la rând.

Muşeţelul

O altă soluţie la care să apelezi pentru tratamentul vaginitei ar putea fi muşeţelul, care este calmant, reducând mâncărimile şi durerile. Pune 200 ml de apă fierbinte peste 1 pliculeţ cu ceai de muşeţel. După 10 minute, pune pliculeţul la răcit în frigider timp de alte 10 minute. Aşază-te într-o poziţie confortabilă şi stoarce pliculeţul de ceai în aşa fel încât lichidul să ajungă în vagin. Aplică acest remediu timp de 2 ori pe zi până la reducerea inflamaţiei.