Nucile verzi cresc imunitatea

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii afirm─â c─â, ├«n aceast─â perioad─â, indiferent de v├órst─â, este bine s─â consumi chiar patru-cinci miezuri de nuci verzi.

Recomandarea este bazată pe multitudinea de substanţe cu efect terapeutic pe care le conţin nucile verzi: vitaminele B, C, E, calciu, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc.

Prin con┼úinutul de vitamina E, nucile verzi previn depunerea gr─âsimii pe artere, sc─âz├ónd riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, con┼úinutul ridicat de calciu le indic─â pentru ├«nt─ârirea sistemului osos. Datorit─â vitaminei C, nucile sunt cunoscute pentru efectul de cre┼čtere a imunit─â┼úii.

Decoctul este bun pentru stomac

Coaja nucilor, folosit─â sub form─â de decoct, este indicat─â ┼či pentru combaterea afec┼úiunilor de la nivelul stomacului, cum sunt diareea sau infec┼úiile intestinale acute. Patru linguri┼úe de coji de nuci verzi m─ârun┼úite se adaug─â ├«n 250 de ml de ap─â ┼či se las─â la macerat timp de opt ore.

Se strecoar─â, iar ceea ce r─âm├óne se fierbe cu 250 ml de ap─â timp de cinci minute. Apoi se combin─â cele dou─â preparate. Se recomand─â consumul unui litru din acest ameste. Pentru efecte sporite, se poate folosi ┼či tinctura de nuci. Aceasta se face din 20 de nuci verzi, t─âiate ├«n sferturi, peste care se adaug─â alcool ┼či se las─â la soare ├«ntre 4 ┼či 14 s─âpt─âm├óni.

Tinctura, indicată în tulburările de tiroidă

Tinctura de coji de nuci verzi este indicat─â ┼či ├«n hipotiroidie (sc─âderea secre┼úiei tiroidei), tot datorit─â con┼úinutului de iod. Caren┼úa acestui mineral este principala cauz─â a afec┼úiunii. Din tinctura de nuci verzi se administreaz─â c├óte patru linguri┼úe zilnic, dar numai la recomandarea medicului.

Cataplasme în caz de eczeme

├Än cazul eczemelor, se aplic─â pe locul afectat o cataplasm─â din coji de nuci verzi. Aceasta se preg─âte┼čte din aproximativ un pumn de coji verzi uscate, care se m─ârun┼úesc ┼či se las─â la ├«nmuiat una-dou─â ore ├«n ap─â cald─â. Apoi se aplic─â direct pe locul afectat, cu ajutorul unui tifon, ┼či se las─â vreme de o or─â. Aplicarea cataplasmelor se repet─â p├ón─â la vindecare.

Coaja proasp─ât─â combate negii

Nucile verzi, folosite sub form─â de suc, sunt indicate ┼či copiilor, pentru ├«ndep─ârtarea negilor. Astfel, timp de trei-patru zile, zonele pe care sunt prezen┼úi negii trebuie frecate cu coaj─â proasp─ât─â de nuci verzi, de trei ori pe zi, c├óte cinci minute. Speciali┼čtii recomand─â aceast─â practic─â datorit─â substan┼úelor cu efect antiinfec┼úios pe care le con┼úin nucile verzi: iodul ┼či taninurile.

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Nucile verzi con┼úin taninuri, uleiuri eterice, clorofil─â, pectine, diverse minerale ┼či o cantitate important─â de iod. Nucile verzi se pot folosi sub diverse forme (infuzie, tinctur─â, suc proasp─ât, ulei).

Afec┼úiunile pentru care este indicat─â folosirea nucilor verzi sunt: incontinen┼ú─â ┼či infec┼úii urinare, hemoragii, diaree, viermi intestinali, ateroscleroz─â, diabet, hipotiroidie, afec┼úiuni hepatice, eczeme, r─âni purulente ┼či negi.

┼×tiai c─â... b─âile la care se adaug─â decoct din coji de nuci (aproximativ 100 de grame de coji verzi la un litru de ap─â) sunt indicate persoanelor care au sistemul imunitar sl─âbit sau care se afl─â ├«n convalescen┼ú─â?