Nucile scad colesterolul total

1 2 jpg jpeg

În general, nucile sunt, de asemenea, bogate în steroli vegetali şi grăsimi - dar mai ales cu grăsimi monone-saturate şi polinesaturate (acizii graşi Omega 3 - care sunt grăsimi bune pentru organism). Acestea au rolul de a scădea nivelul colesterolului total.

Nucile conţin cantităţi mari de acizi graşi esenţiali, comparativ cu alunele, fisticul, arahidele sau nucile caju.

Timp de zece ani de cercetări ştiinţifice, concluziile arată că introducerea nucilor în dietă reduce riscul de boli de inimă prin îmbunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge şi previne îngroşarea acestora.

Nucile sunt importante pentru reducerea proceselor inflamatorii din organism şi întărirea sistemului imunitar. Au un rol esenţial în reducerea nivelului proteinei C reactive şi în prevenirea bolilor de inimă.

În 2003, Departamentul American pentru Alimentaţie şi Medicamente a recunoscut beneficiile nucilor şi rolul pe care îl joacă în prevenirea bolilor cardiovasculare prin aprobarea unei menţiuni de sănătate pentru şapte feluri de nuci: migdale, alune, arahide, nuci pecan, seminţe de pin, fistic şi nuci.

Aceste şapte tipuri de nuci au fost recunoscute ca fiind singurele care conţin mai puţin de 4 g de grăsimi saturate la 50 g de produs. Studiile arată că un consum de 42 grame de nuci zilnic, ca parte a unei diete care să scadă colesterolul, nu creşte aportul caloric şi poate reduce riscul de boli coronariene.

Nucile într-o dietă sănătoasă:

- în general, nucile sunt bogate în calorii, aşa că sfatul principal este să le consumaţi cu moderaţie; - cea mai bună abordare a dietei cu nuci este să profitaţi de beneficiile acestora fără a face exces de calorii; - în loc doar să adăugaţi nuci în dietă, mâncaţi-le ca înlocuitori pentru diverse alimente care sunt bogate în grăsimi saturate, precum brânza sau carnea; - consumaţi cel mult 42 de grame de nuci pe zi (miezul de la aproximativ 10 nuci).

Idei simple pentru a introduce nucile în dietă:

- adăugaţi-le în salate;

- dacă aveţi poftă să ronţăiţi ceva, renunţaţi la prăjituri, în favoarea miezului de nucă;

- renunţaţi la carne şi adăugaţi câteva bucăţi de nuci prăjite în salate sau în paste. Acestea vor fi mai crocante;

- în loc de ardei, folosiţi nuci tăiate în pizza;

- pentru un aport sănătos de proteine, înlocuiţi bacon-ul sau oul cu miez de nuci;

- adăugaţi nuci în cereale, la micul-dejun.