Nuci şi peşte pentru o inimă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Hrăneşte-te inteligent

Ai nevoie de hrană diversă, de la alimente bogate în proteine (nuci, peşte), cereale integrale, cel puţin două porţii pe zi, lactate, pline de calciu, până la grăsimile sănătoase, pe care le găsim în uleiul de măsline, untul de arahide sau nuci.

Mănâncă alimente neprocesate. Cele de pe raft sunt făcute să reziste mai multă vreme, de aceea sunt pline de zahăr şi grăsimi nocive. În plus, conţin trei sferturi din doza de sare permisă zilnic. Alege fructele şi legumele crude.

Ia suplimente alimentare. O pastilă de multivitamine pe zi poate umple golurile din dieta ta. Aceasta este bine să conţină vitaminele B1, 2, 3, 6 şi 12, acid folic, dar şi vitaminele C şi D.

Gândeşte pozitiv!

Alungă stresul, pentru că el îţi dublează riscul de atac de cord. Atitudinea optimistă este cea care te ajută să duci la bun sfârşit acest lucru.

Controlează-ţi furia. Acest sentiment îngustează arterele, accelerează pulsul şi îngroaşă sângele, predispunând la formarea de cheaguri. Aşadar, când ai un moment de furie, numără până la 10 şi respiră profund.

Dormi mai mult şi râzi în fiecare zi. Somnul odihneşte organismul, de aceea cele 8 ore de odihnă pe noapte sunt obligatorii, dacă vrei să ai o inimă sănătoasă. Mai mult, momentele de bunădispoziţie şi râsul relaxează vasele de sânge şi cresc fluxul sangvin.

Fii sportiv!

Fă mişcare în fiecare zi. Sportul scade tensiunea arterială şi inima pompează sângele într-un mod mai eficient. Mai mult, cel puţin 10 minute de dans zilnic te ajută să dai jos kilogramele nedorite.

Plimbă-te!

10.000 de paşi pe zi îţi păstrează inima sănătoasă. Şi nu numai promenada are efecte benefice. Urcă scările mai des, dansează, implică-te în activităţi în care trebuie să-ţi mişti mâinile, plimbă-te când vorbeşti la telefon, mergi pe bicicletă.

Întinde-te. Exerciţiile executate la saltea, mai ales cele de întindere, facilitează circulaţia şi alimentarea eficientă a muşchilor cu nutrienţi. Exerciţiile de forţă aduc reale beneficii inimii tale.