Nu scapi de răceală nici vara? Uite cum te ajută uleiurile esenţiale!

1 2 jpg jpeg

Ei bine, nici vara nu scăpăm de cele peste 200 de virusuri care sunt responsabile de viroze respiratorii. Acestea se află în circulaţie pe tot parcursul anului.

E adev─ârat c─â ne ├«mboln─âvesc mai frecvent ├«n sezonul rece, pentru c─â frigul ┼či umezeala sensibilizeaz─â mucoasa nazal─â, ├«ns─â nici vara nu suntem scuti┼úi de acest pericol. Diversele metode la care apel─âm pentru a ne r─âcori pe timp de canicul─â duc la cre┼čterea receptivit─â┼úii mucoasei respiratorii fa┼ú─â de aceste virusuri, preg─âtind terenul pentru instalarea virozelor estivale.

Pentru a ├«nfrunta aceste probleme trebuie, mai ├«nt├ói, s─â recunoa┼čtem o viroz─â. Medicii spun c─â dominante ├«n sezonul cald sunt infec┼úiile la nivelul faringelui. Acestea debuteaz─â brusc prin stare general─â afectat─â, febr─â, nas ├«nfundat, dureri de cap ┼či mai ales dureri de g├ót.

Pe timpul verii este mult mai dificil s─â aplic─âm acelea┼či metode de vindecare ca ┼či ├«n anotimpul rece. Un exemplu ├«n acest sens sunt ceaiurile calde pe care nu le mai putem bea la fel cum o faceam iarna.

Pentru aceast─â problem─â, ├«ns─â, exist─â ni┼čte uleiuri naturale care se dovedesc de mare ajutor pentru calmarea g├ótului iritat, dar ┼či pentru stimularea sistemului imunitar.

Uleiul de g─âlbenele ÔÇô are efect antiinflamator ┼či ac┼úiune antialergic─â. Reduce durerea, opre┼čte r─âsp├óndirea infec┼úiei, reduce m├ónc─ârimea, ├«ndep─ârteaz─â disconfortul la ├«nghi┼úire ┼či accelereaz─â procesul de vindecare.

Uleiul de c─âtin─â ÔÇô are efect antibacterian ┼či antiinflamator, stimuleaz─â procesul de regenerare. Ac┼úioneaz─â asupra bacteriilor, reduce durerea ┼či r─âsp├óndirea infec┼úiei, duce la ameliorarea senza┼úiei de m├ónc─ârime ┼či ├«ndep─ârteaz─â disconfortul la ├«nghi┼úire.

Uleiul de bergamot─â ÔÇô stimuleaz─â imunitatea ┼či ac┼úioneaz─â ca un agent de r─âcire. Reduce disconfortul la nivel local ┼či accelereaz─â procesul de regenerare a mucoasei respiratorii.

Folosire acestor uleiuri are beneficii precum protejarea mucoasei respiratorii, stimularea imunit─â┼úii, diminuarea inflama┼úiilor, ├«ndep─ârtarea durerilor de g├ót ┼či asigurarea vindec─ârii rapide.

Laringo Spray cu Propolis ┼či Ulei de G─âlbenele - 22,50 lei

2 jpg jpeg

Ulei de C─âtin─â cu G─âlbenele ┼či Sun─âtoare - 11,5 lei

2 jpg jpeg

Faringo Spray - 23,00 lei

2 gif gif