Nu arunca plicurile de ceai negru! Iată ce poţi face cu ele!

1 2 jpg jpeg

Tratează vânătăi

Pentru a minimiza semnele inestetice lăsate de vânătăi, înmoaie un pliculeţ de ceai negru în apă şi aplică-l pe locul vânătăii timp de 5 minute. Taninurile din compoziţia ceaiului negru contractă vasele de sânge, astfel că inflamaţiile şi umflăturile se vor atenua.

Calmează arsurile

Înmoaie mai multe pliculeţe de ceai negru în apă rece şi aplică-le pe locurile arse de soare - polifenolii şi acidul tanic vor calma şi grăbi vindecarea arsurilor.

Vindecă buzele uscate şi crăpate

Umezeşte-ţi buzele timp de 30 de secunde cu un pliculeţ de ceai negru. Polifenolii antioxidanţi din compoziţia ceaiului negru ajută la repararea celulelor deteriorate şi stimulează reînnoirea unui nou strat de piele. Repetă această procedură de câteva ori pe săptămână sau ori de câte ori simţi nevoia.

Opreşte sângerarea gingiilor

Gingiile inflamate sau sângerânde pot fi tratate cu ajutorul unui pliculeţ umezit de ceai negru poziţionat chiar pe zona afectată. Muşcaţi uşor săculeţul de ceai pentru a beneficia de efectul vindecător al taninului, care are efecte astringente şi opreşte rapid durerea sau sângerările gingiei.