Muştarul scade intensitatea durerilor de cap

1 2 jpg jpeg

Muştarul este un bun remediu naturist pentru multe afecţiuni dintre care şi durerile de cap. Dacă nu te lasă durerea, ar fi bine să faci o baie fierbiente la picioare timp de 20 de minute în care să adaugi pudră de muştar şi vei scăpa de orice formă de disconfort.

Poate îţi pare ciudat să tratezi o durere de cap cu o baie la picioare, însă chiar funcţionează. Logica este aceea că acest amestec ajută la detoxificarea organismului, creşte presiunea sangvină şi circulaţia limfatică, îndepărtând astfel orice formă de durere.

Calităţile miraculoase ale muştarului

O cantitate mai mare de muştar adăugat în mâncare emană o doză de mirosin şi sinigrin, două substanţe care ajută la subţierea mucusului şi care facilitează eliminarea lui. Deci, în caz de congestie nazală, este bine să consumi cât mai mult muştar.

Află care sunt beneficiile muştarului AICI

Un alt remediu pentru congestia nazală este cataplasma cu muştar pe care o poţi prepara din câteva linguriţe de boabe de muştar pe care trebuie să le zdrobeşti şi să le amesteci apoi cu o cană de făină şi puţină apă caldă, astfel încât să obţii o pastă. Aplic-o pe piept! Mirosul puternic va desfunda nasul, iar căldura degajată va intensifica circulaţia sangvină la nivelul cutiei toracice ajutând astfel respiraţia.

Pont

Înainte de a aplica cataplasma pe piele, pune un strat de vaselină sau cremă şi lasă-l 15 minute, deoarece există riscul de arsură. După aplicare, spală-te bine pe mâini înainte de a duce mâna la nas sau la ochi.

Cauza durerilor de cap

Pentru a putea trata corect o problemă de sănătate este indicat să ştii concret care este cauza. Un studiu a arătat că 80% dintre oamenii care s-au confruntat cu dureri de cap a fost din cauza infecţiilor localizate la nivelul sinusurilor, fiind astfel încadrată în deja celebra categorie numită migrenă.

Din păcate, migrena este o afecţiune care se moşteneşte. Aceasta se poate diagnostica ţinând cont de anumite criterii precum: - preexistenţa a cel puţin 5 episoade de dureri de cap, - durata să fie cel puţin între 4 şi 27 de ore, - prezenţa durerii semnalate la una dintre tâmple sau într-o singură zonă a capului, durere moderată până la severă, care te împiedică să îţi desfăşori activităţile zilnice, - prezenţa a cel puţin unul dintre simptomele greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau zgomot.

Citeşte şi: Dieta cu boabe de muştar

Reduce durerea cauzată de tensiune

Cea mai frecventă durere este cea pe care o resimţi ca o presiune în special la tâmple, ceafă sau gât. Aceasta nu provoacă greaţă sau vărsături şi se întâmplă foarte rar să îţi afecteze activităţile zilnice. În general aceasta trece cu ajutorul unei aspirine sau ibuprofen. Dacă vrei să mergi pe varianta naturistă este recomandat ceaiul de seminţe de muştar alb. În general apare ca un semnal al organismului în perioadele foarte tensionate şi stresante.

Ameliorează simptomele sindromului Raynaud

În cazul în care te numeri printre persoanele cu degete reci şi dureroase o cataplasmă de muştar este tot ce ai nevoie. Aplicat pe piele, muştarul determină iritaţia uşoară a pielii care creşte fluxul sanguin local, determinând o senzaţie de căldură şi furnicături, un antidot perfect pentru degetele îngheţate. Menţine această cataplasmă un minut dupa care o poţi îndepărta.

Stimulează pofta de mâncare

Este bun la gust şi poţi să îl adaugi la diferite feluri de mâncare, mai ales că are capacitatea de a creşte cantitatea de salivă şi de suc digestiv, ceea ce reprezintă că va stimula pofta de mâncare mai ales dacă este subponderal.

Piciorul atletului, durerile de spate şi cele articulare trec ca prin magie cu cataplasma de seminţe de muştar.