MUŞTARUL întăreşte oasele

1 2 jpg jpeg

Muştarul. Pe lângă antioxidanţi şi vitaminele A şi C, boabele de muştar conţin şi calciu. Introduceţi-le în alimentaţie de două-trei ori pe săptămână pentru că ajută la întărirea oaselor. Usturoiul. Este condimentul care nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie. Previne ateroscleroza, reduce riscul de infarct şi complicaţiile diabetului. Este bogat în vitamina B6, seleniu şi magneziu. Este antiinflamator, antibacterial şi antiviral. Şi nu în ultimul rând, conţine şi calciu. Doi-trei căţei de usturoi pot ajuta la sănătatea oaselor. Fasolea verde. O porţie de fasole verde conţine 57 mg de calciu. Pe lângă efectele sale benefice asupra sistemului digestiv, datorită fibrelor pe care le conţine, fasolea ne protejează şi inima, dinţii şi oasele, datorită calciului. Mai mult, combinaţia calciu-potasiu ajută la relaxarea muşchilor şi la păstrarea sănătăţii sistemului nervos. Spanacul. Este una dintre cele mai bogate surse de calciu. 225 mg de calciu conţine o porţie de spanac. Pe lista sa nutriţională mai putem include vitaminele A, C şi E, magneziu, potasiu şi fibre. Spanacul ne întăreşte oasele, ajută la prevenirea cancerului, ne fereşte de afecţiuni cardiovasculare, păstrează stomacul sănătos şi are proprietăţi antiinflamatorii.