Mur─âturile, aliatul unei digestii corecte

1 2 jpg jpeg

Ajut─â digestia. Consumate ├«n cantit─â┼úi moderate, mur─âturile ne ajut─â s─â avem o digestie bun─â, iar speciali┼čtii le recomand─â ├«n special dup─â o mas─â pe baz─â de carne ┼či gr─âsimi.

Sunt bogate în antioxidanţi. Castraveţii conţin antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi, implicaţi în procesul de îmbătrânire al organismului.

┼óin sub control microbii intestinali. Mur─âturile fermentate con┼úin anumite bacterii, care lupt─â ├«mpotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populeaz─â intestinele. Speciali┼čtii au demonstrat c─â un consum regulat de mur─âturi ob┼úinute printr-un proces natural de fermenta┼úie combate astmul, dermatitele ┼či previne cancerul de colon.

Con┼úin condimente s─ân─âtoase. Condimentele utilizate de gospodine la prepararea mur─âturilor sunt importante. M─ârarul este bogat ├«n flavonoizi care ajut─â foarte mult organismul, semin┼úele de mu┼čtar sunt cunoscute pentru rolul lor important ├«n procesul digestiv, ├«ns─â, se pare, c─â ele ajut─â ┼či la prevenirea Alzheimerului. Usturoiul are capacitatea de a ┼úine sub control dezvoltarea bacteriilor ├«n corp.

Ajut─â la p─âstrarea unei greut─â┼úi ideale. Mur─âturile nu sunt un du┼čman al siluetei. Speciali┼čtii recomand─â mur─âturile ├«n orice diet─â datorit─â num─ârului mic de calorii.

Sunt surs─â de vitamina C. Gogonelele, castrave┼úii ┼či varza murat─â sunt excelente surse de vitamina C ├«n sezonul rece, c├ónd legumele ┼či fructele crude lipsesc de pe mesele noastre.

Conservele cu oţet, interzise bolnavilor de ulcer

Pentru prepararea mur─âturilor se folose┼čte o┼úetul. Acesta ajut─â la m─ârirea imunit─â┼úii, calmeaz─â ┼či chiar vindec─â anumite disfunc┼úii digestive ┼či distruge depozitele de calciu din ├«ncheieturi. Mur─âturile ├«n o┼úet nu sunt ├«ns─â recomandate persoanelor care sufer─â de ulcer gastro-duodenal.

Hipertensivii nu au voie saramur─â!

Castrave┼úii, gogo┼čarii sau varza se pot pune la murat pur ┼či simplu ├«n ap─â cu sare. Din cauza con┼úinutului ridicat de sare, hipertensivii trebuie s─â se ab┼úin─â de la gogo┼čari sau castrave┼úi mura┼úi. Despre varz─â murat─â nici nu poate fi vorba ├«n cazul acestei afec┼úiuni, deoarece este mult mai s─ârat─â.

Cite┼čte m├óine c├ót te cost─â c─âmara cu mur─âturi.