Mugurii de MĂCEŞ alungă durerea de cap

1 2 jpg jpeg

Dureri de cap

Extractul din mugurii de măceş este unul din remediile cele mai eficiente contra cefaleelor şi migrenelor. Un tratament de câteva săptămâni duce la eliminarea durerilor şi restabileşte echilibrul nervos.

Alergii

Dacă faceţi uşor alergii primăvara, trebuie să ştiţi că extractul din mugurii de coacăz negru, un adevărat cortizon natural, dă rezultate mai ales în tratamentele de lungă durată (2-3 luni). La fel de eficientă este şi seva din muguri şi mlădiţe proaspete de cedru, care combate manifestările alergice la nivelul pielii şi mucoaselor (erupţii, mâncărimi, usturimi).

Este indicat smochinul, care nu numai că acţionează local în ulcer gastro-duodenal, gastrite hiper şi hipotonice, precum şi în alte tulburări gastrice, dar ajută şi la stabilizarea fondului emoţional, care are o importanţă mare în aceste afecţiuni.

Gemoderivatul de muguri de nuc (40 picături de trei ori pe zi, luate în puţină apă, cu 15 minute înainte de mesele principale) stimulează celulele plasmatice şi pe cele hepatice şi are o remarcabilă acţiune antidiabetică. Pentru scăderea valorilor colesterolului, în special la bărbaţi, se mai pot folosi extracte de muguri de măslin sau de fag.

Cele mai bune efecte terapeutice se obţin cu extractul de mlădiţe de păducel, unul din remediile naturiste recunoscute pentru reglarea tensiunii arteriale şi combaterea crizelor de angină pectorală. Se poate combina cu extractul de porumb ori cu cel de sanger, pentru cazurile de aritmii şi cardiopatie ischemică.

Ce înseamnă gemoterapia?

Gemoterapia reprezintă o alternativă concretă de vindecare cu ajutorul unor extracte din seva mugurilor de plante şi a mlădiţelor foarte tinere care explodează odată cu primăvara.

Respectarea dozelor este esenţială! Pentru a obţine rezultatele cele mai bune, un tratament cu extracte din muguri de plante trebuie urmat cu stricteţe şi trebuie să dureze minimum 45 de zile.