Motive să bei apă caldă în mod regulat

1 2 jpg jpeg

Îţi îmbunătăţeşte digestia

Un pahar de apă caldă băut în fiecare zi, mai ales dimineaţa, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi favorizează eliminarea depozitelor de grăsime şi a toxinelor.

Apa stimulează digestia alimentelor la nivelul stomacului, asigurând buna funcţionare a sistemului digestive. Pe de altă parte, dacă este băută după masă, mai ales dacă este rece, solidifică uleiurile din alimente, ceea ce duce la crearea de depozite de grăsime.

Previne îmbătrânirea prematură

Toxinele acumulare în corp favorizează îmbătrânirea prematură. Apa caldă sporeşte capacitatea naturală a corpului de a le elimina. De asemenea, conferă elasticitate pielii şi favorizează regenerarea celulelor epiteliale, afectate de radicalii liberi.

Un alt avantaj al consumului zilnic de apă caldă este acela că previne apariţia acneei, deoarece elimină bacteriile asociate cu afecţiunile pielii.

Combate constipaţia

Durerile cauzate de constipaţie pot fi evitate cu ajutorul unui pahar de apă caldă sau fierbinte luat dimineaţa. Este un mod simplu de a scăpa de balonare şi constipaţie, prin stimularea mişcărilor intestinale, a digestiei. Asociaţia Homeopatică Britanică recomandă aplicarea acestei metode pe stomacul gol, pentru a asigura o bună digestie.