Moduri de a trata rapid înţepăturile de insecte

1 2 jpg jpeg

Aplică gheaţă sau o compresă termică

O soluţie rapidă este să aplici pe locul înţepăturii un cub de gheaţă învelit în câteva straturi de tifon şi nu direct pe piele. În farmacii găseşti şi o compresă termică reutilizabilă pe care o poţi pune la congelator câteva minute pentru a o pune apoi 15 minute pe zona cu probleme pe care o va răcori şi calma.

Sarea este unul dintre remediile folosite din vechime împotriva veninului de păianjen. Soluţia salină în special dezinfectează şi este mai eficientă în această situaţie decât apa şi săpunul.

Diluează jumătate de linguriţă de sare într-un pahar cu apă fiartă. După răcire, îmbibă o compresă sterilă în acest amestec. Fie o pui peste locul dureros şi o menţii 20-30 de minute, fie tamponezi uşor din când în când, pentru a scăpa de mâncărimi.

Citeşte şi: Protejează-ţi pielea cu ajutorul naturii

Tot pentru alunga mâncărimile, amestecă părţi egale de bicarbonat şi apă. Pasta obţinută, aplic-o pe zona cu probleme şi las-o să acţioneze 5-10 minute.

Este nevoie să repeţi procedura de 3-4 ori pe zi, până când dispare nu doar mâncărimea, ci şi durerea. Bicarbonatul de sodiu neutralizează efectele veninului şi scade intensitatea durerii.

Amestecă turmeric şi ulei de măsline

Poate ştiai că turmericul are proprietăţi antiinflamatoare. Iată de ce este un remedii în caz de înţepături de insecte. Este şi un bun antiseptic.

Descoperă mai multe leacuri pentru înţepăturile de insecte AICI

Combate durerea, previne umflarea şi înroşirea pielii. Peste o lingură de pulbere de turmeric pune ulei de măsline cât să obţii o pastă. Masează locul cu probleme şi aşteaptă o oră până să speli zona.

Reaplică de câteva ori pe zi, pentru a obţine rezultatele dorite.