Modalitate de curăţare a ficatului

1 2 jpg jpeg

Printre atribuţiile ficatului se regăseşte funcţia de stocare a sângelui, motiv pentru care acest organ este considerat ca fiind rezeva de sânge a organismului. Ca şi dimensiune ficatul constituie 2,5% din greutatea individului, totodată având şi funcţia de filtrare a sângelui astfel încât să poată trimite la organe „combustibil” sănătos.

Tot ficatul este responsabil şi de inactivarea anumitor substanţe mai ales atunci când trebuie să îţi administrezi o doză mare de medicamente pe un timp îndelungat.

Pe lângă faptul că este rezerva de sânge a organismului, la nivelul ficatului se regăseşte şi un depozit de vitamine şi minerale, în special vitamina B12, necesară în procesul de formare a globulelor roşii.

Un organ complex cu o importanţă vitală de care trebuie avut grijă în permanenţă.

Remediul care meţine ficatul sănătos

2 jpg jpeg

Cu siguranţă ai auzit de multe ori despre cât de benefic este să iei o linguriţă de ulei de măsline mai ales dimineaţa pe stomacul gol, ei bine, pentru a contribui în mod activ la regenerarea ficatului tău ai nevoie de câteva ingrediente care să susţina buna lui funcţionare pe tot parcursul zilei.

Astfel că ai nevoie de 200 de grame de ulei de măsline presat la rece, 150 mililitri de suc proaspăt de grepfruit roşu sau de zeama obţinută de la două lămâi, 100 de mililitri de suc de măr proaspăt stors. Sucul de mere datorită enzimelor conţinute va contribui la evitarea senzaţiei de greaţă şi vomă.

Află cum poţi scăpa de pietrele la rinichi AICI

Reglează tranzitul intestinal

1 2 jpg jpeg

Pentru un organism sănătos ai nevoie de un tranzit corect, deoarece organismul îşi procură din alimetanţia ta exact ce are nevoie, lăsând în grija aparatului excretor resturile alimentare indicate a se elimina în cel mai scurt timp posibil, protejând astfel colonul de diferite afecţiuni.

Înainte de a apelea la acest remediu naturist este recomandat ca să îţi pregăteşti organismul cu 3 zile înainte, timp în care să consumi doar fructe şi legume proaspete. Dimineaţa şi seara să consumi câte un pahar de suc de mere proaspăt pentru a ajuta tranzitul să se cureţe mai uşor.

Apoi, după aceste 3 zile de bea amestecul mai sus descris seara, şi pe parcursul zilei de consumă cât mai multe lichide, fie că este vorba de ceaiuri precum cel de gălbenele, sunătoare, păpădie, fie că este vorba despre supele creme. Ideal ar fi o combinaţie dintre cele două.

Dormi pe partea dreaptă

2 jpg jpeg

După ce ai băut amestecul este recomandat de asemenea să te bagi în pat întinzându-te pe partea dreaptă, poziţie care ajută la o mai bună curăţare a ficatului şi pentru a stimula procesul limfatic de eliminare a toxinelor acumulate în organism.

Cu acest remediu se poate elimina, în cazul în care există, mâlul depus la nivelul rinichilor, colesterolul şi infecţiile de la nivelul vezicii urinare.

Este important ca periodic să mergi la medic şi să ţii în frâu problemele precum colesterolul sau prezenţa nisipului sau a pietrelor mai ales la nivelul rinichilor.