Mierea şi lămâia te scapă de răguşeală

1 2 jpg jpeg

Siropul de pin tratează tusea

Tusea umedă e o tuse urmată de scuipat ce apare în traheobronşite acute, bronşite. Remedii: acupunctură, electroacupunctură, reflexoterapie, masaj terapeutic şi de relaxare, tratament homeopat, tratament fitoterapeutic.

Alun şi cimbru. Se prepară o infuzie din alun (frunze), cimbru, lemn-dulce, pătlagină şi rozmarin – în părţi egale; se pun 2 linguriţe de amestec la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 8 minute; se beau 3 căni pe zi, după mese, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile, şi se poate repeta la nevoie.

Busuioc şi iasomie. Se prepară o infuzie din busuioc, iasomie, salcâm, trifoi-roşu, urzică – în părţi egale; se pun 2 linguriţe de amestec la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 8 minute; se beau 3 căni pe zi, după mese, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie.

Sirop de pin. Muguri şi ace de pin mărunţite se pun la fiert 100 g în 1 l de apă. Când cantitatea de apă a scăzut la jumătate se opreşte din fiert şi se lasă în repaus 20 de minute. Se strecoară cu atenţie şi se amestecă cu 500 g de miere naturală, se administrează câte 4 linguriţe pe zi, timp de 6 săptămâni.

Infuzie cu busuioc pentru nas cu secreţii

Este vorba despre acea scurgere de fluid de la nivelul nasului. Iniţial poate fi apoasă, pentru ca treptat să devină galben-verzuie sau maronie. Problema este întâlnită în viroze respiratorii, sinuzite. Se poate trata prin acupunctură, reflexoterapie, aplicaţii de lumină polarizată, tratament homeopat, tratament fitoterapeutic.

Busuioc. Se prepară o infuzie din o linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 7 minute, se beau 3 căni pe zi, până la dispariţia secreţiilor.

Cerenţel. Se prepară un decoct din 2 linguriţe de rădăcină la 300 ml de apă; se fierbe 30 de minute la foc mic, se strecoară; se consumă cantitatea obţinută în 3 reprize după mesele principale, până la dispariţia secreţiilor.

Cimbrişor. Se pun 1-2 linguriţe de plantă la 1 l de apă fierbinte; se fac inhalaţii timp de 5 minute, seara, zilnic, până la dispariţia secreţiilor. Se prepara o infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează câte 5 minute, de 3-4 ori pe zi; se pot face şi spălături nazale cu infuzia astfel obţinută, până la dispariţia secreţiilor.

Beţi 10 zile infuzie de soc

Răguşeală (disfonie). Aceasta se manifestă prin alterarea calităţii vocii şi duce la apariţia vocii răguşite, stinsă, prea ascuţită, prea gravă sau “ca din butoi“. Este întâlnită în laringite.

Miere şi suc de lămâie. Se administrează: două linguri de miere, o lingură de suc de lămâie în amestec, se ia o linguriţă la 3-4 ore – în prima zi, apoi se ia câte o linguriţă dimineaţa şi seara, timp de 30 de zile sau mai mult, cât timp este nevoie.

Sânziene. Se prepară o infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau două căni pe zi, se consumă cald; timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii .

Soc. Se prepară o infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau două căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.