Miere şi nuci, combinaţia care are grijă de sănătatea tiroidei

1 2 jpg jpeg

Una dintre principalele funcţii ale glandei tiroide este secreţia de hormoni: tiroxina (T4) şi triiodotironina. Un bun echilibru al acestor hormoni se reflectă direct în metabolismul nostru. Astfel, orice modificare în funcţionarea glandei tiroide va determina apariţia hipertiroidismului sau hipotiroidismului, două boli care necesită tratament special şi o schimbare a stilului de viaţă.

Totodată, remediile naturiste sunt de mare ajutor în ceea ce priveşte reglarea glandei tiroide. Un astfel de remediu este cel cu miere şi nuci!

Nucile reglează funcţia glandei tiroide

Nucile au numeroase beneficii pentru sănătate şi trebuie incluse în alimentaţia noastră. Printre beneficiile consumului de nuci amintim reglarea nivelului de colesterol, însă multe persoane nu ştiu faptul că acestea ajută, de asemenea, la reglarea glandei tiroide. Iată de ce!

- Nucile sunt bogate în seleniu, un oligoelement esenţial care reglează glanda tiroidă şi ajută la buna metabolizare a hormonilor în organism.

- Lipsa de seleniu în organism are drept consecinţe diminuarea nivelului de iod, implicit declanşarea hipotiroidismului;

- Pe de altă parte, în cazul în care suferi deja de o inflamare a glandei tiroide, este recomandat să se consume între 15 şi 30 de grame de nuci zilnic. Se vor consuma nuci verzi, căci acestea conţin cele mai mari cantităţi de seleniu.

Beneficiile mierii pentru glanda tiroidă

Mierea naturală este o adevărată comoară pentru sănătatea corpului. De exemplu, consumul regulat de miere energizează organismul, susţine funcţiile creierului şi sprijină buna funcţionare a ficatului. Astfel, dacă acestea din urmă funcţionează bine, glanda tiroidă nu va avea de suferit.

Totodată, trebuie să fim conştienţi că glanda tiroidă este expusă la factorii de mediu şi că toxinele din aer şi alimente pot afecta funcţionarea optimă a acesteia.

Dreptul urmare, consumul regulat de miere ajută la detoxifierea organismului, în timp ce furnizează corpului substanţe nutritive 100% naturale. În plus, mierea stimulează secreţia de acizi graşi Omega-6 care, la rândul lor, reglează procesele hormonale ale organismului. Nu în ultimul rând, mierea este un substitut excelent pentru zahăr.

Remediu cu miere şi nuci pentru reglarea glandei tiroide

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

- 40 nuci verzi; - 1 kilogram de miere pură 100% naturală (care să nu conţină zahăr); - 1 borcan mare de sticlă, cu închidere etanşă.

Mod de preparare:

- Se taie nucile verzi pe jumătate cu tot cu coajă (posibil doar în cazul nucilor verzi). Dacă alegi nuci normale, se îndepărtează coaja şi se păstrează doar miezul;

- Se pun nucile în borcanul de sticlă şi se adaugă mierea;

- Amestecul se ţine la macerat timp de o săptămână, iar apoi se pot consuma în fiecare dimineaţă, mai precis câte două linguriţe (15 grame);

- De asemenea, amestecul se poate consuma şi seara alături de o felie de pâine de secară.