MANDARINELE te scapă de tuse

1 2 jpg jpeg

Rude cu mandarinele, clementinele sunt pline de vitamina C, fibre şi folaţi. Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ele te protejează de viroze.

Clementinele sunt recunoscute pentru faptul că protejează împotriva formării pietrelor la rinichi.

Lămâile alungă stresul

Lămâile sunt pline de vitaminele C şi B, dar şi de calciu, fosfor şi fier, minerale care sunt foarte uşor asimilate de organism. De aceea, cu cât consumaţi mai multe lămâi, cu atât aveţi mai multe „arme” antistres.

Dintre toate citricele, lămâia este cea mai bogată în acidul citric de aceea nu e recomandată persoanelor cu sensibilitate gastrică.

Portocalele previn răceala

Bogate în vitaminele A, B şi C, portocalele ne întăresc sistemul imunitar şi ne protejează de infecţii, răceală şi gripă.

Puteţi amesteca zeama de la jumătate de portocală într-o cană cu apă foarte caldă, cu o linguriţă de miere. Consumaţi sucul o dată pe zi. Este o metodă bună de a întări organismul.

Pomelo, sursă de minerale

Are calităţi nutriţionale excelente şi ajută atât la prevenirea, cât şi la tratarea gripei şi a răcelii. Pomelo conţine grupul de vitamine B, vitamina C, luteină, beta-caroten, fier, potasiu, magneziu, calciu.

Grepfrutul ajută digestia

E un fruct antiviral excelent. Conţine enzime care stimulează digestia, dar şi antioxidanţi care ne menţin sănătoşi şi mai tineri, atât la interior, cât şi la exterior.

Se poate spune despre mandarine că sunt pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase. Studiile au demonstrat că ele sunt foarte bune în tratarea tusei. Atunci când ai dureri în gât sau tuşeşti, consumă cel puţin 3 mandarine, asociate cu puţină miere. Mandarinele conţin vitaminele C, D şi K, măresc pofta de mâncare şi acţionează benefic asupra sistemului imunitar.