Mănâncă SPANAC pentru o inimă sănătoasă!

1 2 jpg jpeg

Vitamina B1, bună pentru memorie

Cei mai expuşi riscului de a avea o deficienţă de vitamina B1 sunt alcoolicii. Lipsa acesteia va duce la alterarea permanentă a memoriei. Surse de B1: produsele din grâu integral, orez brun, arahide, seminţe de floarea-soarelui.

Vitamina B3 scade colesterolul

Ajută la scăderea colesterolului, în special a aşa-numitului colesterol rău (LDL), trigliceridelor, fibrinogenului. Atenţie! Poate avea efecte secundare dacă nu se respectă dozele permise. Surse de B3: arahide, lapte, cereale. Vitamina B5 ne scapă de stres

Este vitamina care luptă împotriva stresului. Are rol şi în combaterea alergiilor, a colesterolului ridicat şi a trigliceridelor. Surse de B5: peşte, avocado, conopidă.

Depresiile, retenţia de apă, diabetul, epilepsia pot fi prevenite cu ajutorul vitaminei B6. Aceasta poate ajuta şi la prevenirea formării calculilor renali. Surse de B6: peşte, ouă, banane, cereale integrale.

Antibioticele reduc numărul de bacterii. Din această cauză scade cantitatea de biotină din organism, ceea ce duce la apariţia dermatitei seboreice, precum şi la apariţia diverselor micoze la nivelul unghiilor. Surse de B7: lapte, brânză, soia, conopidă, ciuperci.

Are rol în diviziunea celulară, este energizantă şi ajută în tratarea astmului, afecţiunii zona zoster, oboselii cronice şi depresiei.

Lipsa vitaminei B12 duce la scăderea memoriei atât de mult încât pot exista suspiciuni de Alzheimer. Sursele cele mai importante de B12: carne, ficat.

Vitamina B9 înlătură depresia

Este utilă în cazul persoanelor depresive şi în prevenirea bolilor cardiace şi a osteoporozei. Simptome ce pot apărea în caz de deficienţă: tulburări de memorie, anemie, depresie. Surse de B9: spanac, sfeclă, varză, sparanghel, suc de portocale.