Măceşul şi cătina te scapă de răceală
Infuziile din plante pot face minuni la răceală. Dacă ştiţi cum să le folosiţi, vă vor ameliora rapid simptomele. Atenţie însă: cereţi sfatul medicului dacă starea vi se înrăutăţeşte. Iată ce recomandă specialiştii naturişti.
Măceşul Se foloseşte sub formă de decoct, tinctură, sirop sau în amestec cu miere.Se administrează până în aprilie, zilnic.
Dacă optaţi pentru decoct, copiii vor bea 200-400 ml pe zi, iar adulţii până la 750 ml pe zi. Dacă optaţi pentru sirop, sunt necesare două linguriţe pe zi.
Un amestec foarte eficient este cel de miere cu măceşe, care se prepară astfel: 30g măceşe se lasă la macerat 7 zile, apoi se amestecă cu 100 g de miere şi se administrează două linguriţe pe zi.
Se foloseşte sub formă de ulei de cătină, sirop, ceai-infuzie sau sub forma următorului amestec: 100 g miere şi 30 g fructe de cătină, care se lasă la macerat 3-7 zile. Se administrează câte două linguriţe pe zi.
Atenţie! Leacul trebuie luat până în ora 14.00, deoarece este puternic energizant!