Loţiunea ideală de masaj, din coji de nucă

1 2 jpg jpeg

Masarea zonelor afectate de celulită diminuează retenţia de apă şi favorizează eliminarea toxinelor.

Aceasta se face cu vârfurile degetelor, la început prin mişcări lente. Se trece apoi la un masaj mai ferm, cu palma mâinii, strângând pielea de pe şolduri, picioare, fese sau abdomen pentru o acţiune mai profundă.

Masajul e mai eficient dacă se face cu ajutorul unei loţiuni speciale. Prepară-ţi-o singură în casă din: 200 g de gel de duş nearomatizat, 50 g extract de iederă, 4 linguri de coji de nucă fărâmiţate mărunt, 60 picături de ulei esenţial de grepfrut, 30 picături de ulei esenţial de fructe de ienupăr, 15 picături de ulei esenţial de portocală şi 15 picături de ulei esenţial de cireş.

Masează-ţi zilnic corpul în timp ce faci duş sau după ce ai făcut baie, cu ajutorul unei mănuşi speciale. Pentru ca masajul anticelulită să fie mai eficient trebuie să faci şi sport.

Dacă loţiunile reduc aspectul de coajă de portocală de la exterior, sportul distruge celulita din interior. Tot în numărul care apare azi din revista “Click! pentru femei” ma găseşti supertestul “Vă potriviţi la pat?”, Hidraterea, o dietă de succes şi terapii inedite contra durerilor de cap.