Lista plantelor care te scăpă de problemele digestive

1 2 jpg jpeg

Durerile abdominale, senzaţia de greaţă, balonarea, arsurile stomacale şi diareea sunt semne clare ale indigestiei. Simptomele apar atunci când faci un exces culinar sau combini anumite alimente cu o durată de digerare diferită.

Pentru a combate aceste senzaţii neplăcute, apelează la remediile naturiste. În cazul indigestiei, leacurile preparate în casă dau rezultate foarte bune şi pot înlocui chiar medicamentele.

Ceaiul de iarbă-mare Arsurile stomacale de după masă sunt semnele unei dereglări din cauza unor alimente. Pentru a trata aceste tulburări, bea un ceai de iarbă-mare, care are un efect antiparazitar şi calmant. Ai nevoie de: 4 linguri de pulbere de iarbă-mare, 300 ml apă

Mod de preparare şi administrare: Se fierbe planta în apă timp de 20 de minute. Se beau câte 4 linguri pe zi, dimineaţa pe stomacul gol, până când dispar simptomele indigestiei.

Ceaiul de cimbru

Cimbrul din grădină ajută la detoxifierea organismului şi-l protejează de bacterii. De asemenea, această plantă, folosită adesea în bucătărie, stimulează secreţia biliară şi elimină senzaţia de balonare provocată de indigestie.

: 1 linguriţă de cimbru, 1 lingură apă rece, 250 ml apă clocotită

: Planta se macerează în lingura de apă rece timp de 5 minute. Ulterior, maceratul se introduce în apa clocotită şi se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi.

Ceaiul de pelin

Încă din Antichitate, frunzele de pelin erau folosite în tratarea problemelor gastrice, hepatice şi în stimularea poftei de mâncare. O cură cu ceai de pelin elimină senzaţia de greaţă provocată de indigestie.

: un sfert de linguriţă de pelin, 200 ml apă clocotită

: Se infuzează planta timp de 3-4 minute. Se bea câte o lingură, la interval de o oră, în primele 24 de ore de la apariţia simptomelor indigestiei. Pentru a diminua gustul amar al infuziei, adaugă miere sau suc de lămâie.

Ceaiul de busuioc

În România, ca şi în toate ţările creştin-ortodoxe, busuiocul este considerat o plantă sacră, care îndepărtează spiritele rele. Busuiocul are şi puteri vindecătoare pentru multe probleme de sănătate. În cazul crampelor stomacale provocate de indigestie, se recomandă consumul de ceai de busuioc pentru că tratează eficient simptomele acestei probleme.

: 1 linguriţă pulbere de busuioc, 250 ml apă clocotită

: Se infuzează planta în apă, timp de câteva minute. Se consumă câte o cană înainte de culcare. Tratamentul se repetă până la vindecare.

Ceaiul de rozmarin

Datorită aromelor, rozmarinul este folosit de sute de ani în industria alimentară şi cosmetică. Dar nu doar mireasma este secretul acestei plante, ci şi proprietăţile sale benefice în tratarea diferitor afecţiuni. Frunzele de rozmarin combat crampele abdomniale şi normalizează digestia.

: 1 linguriţă de frunze de rozmarin, 250 ml apă clocotităMod de preparare şi administr are: Toarnă apa clocotită peste frunzele plantei şi las-o la infuzat timp de 7-8 minute.

Poţi bea câte 2 căni pe zi din momentul apariţiei senzaţiei de greaţă. De asemenea, poţi consuma acest ceai şi în scop preventiv, timp de 15 zile.