Lemongrass combate îmbătrânirea prematură

1 2 jpg jpeg

Cei care au sistemul imunitar sl─âbit, cei care sufer─â de insomnie, au probleme ale aparatului gastric sau respirator pot include ├«n dieta lor ┼či acest remediu pe baz─â de lemongrass. Aceast─â plant─â este un leac contra st─ârilor febrile, infec┼úiilor, edemelor ┼či reumatismului. Gospodinele dar ┼či fitoterapeu┼úii folosesc lemmongrass, primele pentru a da un gust acri┼čor m├ónc─ârurilor, iar a doua categorie, pentru a trata o serie de probleme medicale.

Con┼úinut ridicat de vitamine ┼či minerale

Iarba de l─âm├óie este numit─â a┼ča pentru c─â are o arom─â puternic─â de l─âm├óie. Ea reprezint─â o surs─â nemaipomenit─â de vitamine, precum vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6 ┼či vitamina C. De asemenea, mai con┼úine ┼či multe minerale, cum ar fi: calciu, magneziu, potasiu, crom, zinc, mangan, dar ┼či fier. De toate acestea are nevoie organismul uman pentru a se men┼úine ├«n form─â ┼či a func┼úiona optim. Lemongrass este o plant─â care nu ├«ngra┼č─â pentru c─â nu con┼úine colesterol r─âu sau gr─âsimi.

4 ├«n 1: antioxidant, antifungic, antibacterian ┼či antimicrobian

Datorit─â propriet─â┼úilor sale puternic antioxidante, planta aceasta reprezint─â un aliat ├«n lupta cu stafiloccocul auriu, ac┼úion├ónd ├«mpotriva lui ca un antibiotic natural. De asemenea, contribuie la echilibrarea func┼úiilor sistemului nervos ┼či ├«nt─âre┼čte sistemul imun, prevenind ├«mb─âtr├ónirea celular─â. Lemongrass este recomandat de fitoterapeu┼úi pentru ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2, contra obezit─â┼úii ┼či cancerului. Tot acesta este un ajutor ├«n cura pentru detoxificarea organismului ┼či mai este bun ├«n caz de anxietate, oboseal─â sau mirosul nepl─âcut al corpului.

Combate inflamaţiile

Lemongrass este acel remediu din natur─â care contribuie la restaurarea sistemelor vitale ale corpului omenesc, ajut├óndu-te s─â ai o respira┼úie mai bun─â, o digestie pe m─âsur─â ┼či un sistem nervos s─ân─âtos. Cu ajutorul acestei plante, organismul va absorbi mai bine elementele nutritive din hran─â, ├«nt─ârind astfel sistemul de ap─ârare a corpului. Substan┼úele con┼úinute de iarba de l─âm├óie lupt─â ├«mpotriva proceselor inflamatorii din organism. Compu┼čii s─âi cu efect antioxidant sunt benefici contra radicalilor liberi ┼či reduc riscul de ├«mb─âtr├ónire celular─â a pielii, stimul├ónd regenerarea celulelor.