Legumele verzi ne protejează de cancer

1 2 jpg jpeg

Se poate spune că prevenţia cancerului constă în mare măsură în adoptarea unei alimentaţii care să excludă substanţele artificiale. O dietă sănătoasă şi echilibrată este cheia, spun experţii.

Legumele cu frunze sau cele de culoarea verde închis sunt pline vitamine şi nutrienţi care pot ajuta la prevenirea cancerului ovarian şi de colon.

Lactatele au mult calciu, care previne deteriorarea oaselor şi a dinţilor, iar fructele de pădure şi cele acrişoare, precum lămâile şi portocalele, conţin antioxidanţi cu rolul de a contracara şi repara daunele provocate de celulele cancerigene.

Mărar şi pătrunjel

Mărarul şi pătrunjelul asigură un conţinut foarte ridicat de vitamina C, cel mai puternic antioxidant comun. Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 40 mg. Aceste plante o pot asigura. 100 de grame de mărar conţine 100 mg de vitamina C, iar aceeaşi cantitate de pătrunjel are o concentraţie dublă de vitamina C.

Fructele acre (lămâi, portocale, grepfrut), pe lângă beneficiile pe care le aduc prin conţinutul lor crescut în nutrienţi, au şi o concentraţie mare de vitamina C. Aceasta, administrată intravenos, ar putea fi eficientă chiar şi în stadiile avansate ale anumitor cancere.

Bei lapte şi te vindeci de insomnie, ne asigură specialiştii. Se spune că un pahar de lapte înainte de culcare favorizează un somn liniştit, datorită conţinutului său bogat de melatonină. Pe lângă acest beneficiu, melatonina e un puternic antioxidant, iar antioxidanţii sunt buni paznici împotriva cancerului.