Legătura dintre sinuzită şi oţetul de mere

1 2 jpg jpeg

Sinuzitele sunt cunoscute ca infecţii ale membranei mucoase care căptuşeşte interiorul foselor nazale şi a sinusurile.

Sinusurile sunt cavităţi localizate în jurul ochilor, obrajilor şi a nasului. Când această membrană se inflamează blochează drenajul sinusal dinspre nas spre gât şi astfel apare senzaţia de tensiune, durere la nivelul sinusurilor şi astfel apar bacteriile şi fungii care împiedică drenarea corespunzătoare a zonei.

Această inflamare se produce de asemenea în timpul infecţiilor virale, având ca şi rezultat infectarea sinusurilor.

În cazul răcelei simptomele încep să se diminueze după 5-6 zile în timp ce în cazul sinuzitei aceastea durează un timp mai mare iar după primele 5 zile simptomele devin mai acute.

Oţetul de mere şi calităţile sale

1 2 jpg jpeg

Oţetul de mere este practic sucul de fructe fermentat, însă care îşi păstrează substanţele valoroase din mere. Şi aici ne referim la pectină, vitaminele B1, B2, B6, biotina, acid folic, niacina, acid pantotenic dar şi vitamina C.

Mineralele din măr precum potasiu, sodiu, fier, magneziu şi fier cât şi acidul folic conţinut transformă această băutură într-o licoare veritabilă pentru sănătatea organismului tău.

Află cât de util sănătăţii este oţetul de mere AICI

Beneficiile oţetului de mere în sinuzită

Orice medicament ţi-ai administra va avea rezultate pe o perioadă scurtă de timp. În schimb obiceiurile sănătoase precum includerea în alimentaţia ta a oţetului de mere îţi vor oferi beneficii timp îndelungat.

1 2 jpg jpeg

Dacă ai nevoie de un remediu care să îţi decongestioneze nasul atunci poţi să alegi să amesteci o parte oţet de mere cu zeama de la o lămâie, o lingură de ghimbir ras, o lingură de miere şi un vârf de cuţit de boia de ardei iute.

Capsaicina din ardei va contribui la eliberarea canalului respirator şi astfel infecţia se va restrânge, in timp ce mierea cu sucul de lămâie şi ghimbirul vor contribui la anihilarea ei.

De asemenea dacă vrei să prepari o cantitate mai mare poţi să optezi pentru un sfert de cană de oţet de mere, o jumătate de linguriţă de boia de ardei, aceiaşi cantitate de ghimbir ras, 3 linguriţe de miere naturală de albine şi sucul de la o lămâie.

Amestecă oţetul cu zeama de lămâie într-un vas şi pune-l la foc câteva minute cât timp adaugi şi restul ingredientelor. Apoi opreşti focul, strecori amestecul şi îl depozitezi într-un recipient de sticlă. Consumă 1-2 linguriţe de fiecare dată când ai probleme şi nu poţi respira pe nas corespunzător.