Leacurile bunicii pentru bolile pancreasului

1 2 jpg jpeg

Urzica şi spanacul, indicate în insuficienţă pancreatică

Pe lângă faptul că este un aliment bogat în substanţe nutritive, urzica este şi un bun medicament oferit de natură în bolile pancreasului. Aceasta stimulează secreţiile pancreatice, fiind utilă în insuficienţă pancreatică (incapacitatea pancreasului de a produce şi/sau transporta suficiente enzime digestive şi să permită absorbţia acestora).

Dacă suferi de această afecţiune, urmează o cură cu infuzie de urzică, pe care o preapri din 1-2 linguri de frunze proaspete la 250 ml de apă clocotită. Bea câte 2-3 căni pe zi, cel puţin o lună.

Tot pentru această problemă de sănătate un remediu excelent este şi spanacul. Acesta acţionează ca un activator al secreţiei pancreatice, graţie conţinutului bogat în săruri minerale şi vitamine. Spanacul poate fi consumat în salate sau diverse preparate culinare ori sub formă de suc, câte 1 pahar pe zi, băut dimineaţa.

Atenţie! Planta nu este indicată persoanelor care suferă de artrită, reumatism şi litiază oxalică.

Ceaiul verde te apără de cancerul pancreatic

Potrivit unui studiu recent, consumul zilnic de ceai verde ajută la păstrarea sănătăţii pancreasului şi te protejează de cancerul la nivelul acesti glande, graţie unei substanţe care se găseşte în acest tip de ceai şi care stopează formarea celulelor canceroase.

Lemnul-dulce şi pătlagina, bune în pancreatită

Consumul de alcool şi pietrele la vezica biliară favorizează apariţia pancreatitei. În acest caz, infuzia pe care o prepari dintr-o lingură de rădăcină de lemn-dulce şi una de pătlagină la o cană de apă fierbinte este un remediu eficient în detoxificarea pancreasului. Lemnul-dulce este contraindicat persoanelor care suferă de hipertensiune, probleme cardiace şi gravidelor.

Infuzia de rozmarin şi salvie are rol protector

Pe lângă faptul că protejează pancreasul, ceaiul preparat cu aceste plante acţionează ca un relaxant muscular şi te ajută să dormi mai bine. Pune o crenguţă de rozmarin şi 5 frunze de salvie în 250 ml de apă. Lasă amestecul să fiarbă 5 minute, strecoară şi bea o dată pe zi, după cină. Poţi să-l consumi îndulcit cu miere.

Armurariul detoxifică pancreasul

Planta conţine silimarină, substanţă care protejează ficatul şi pancreasul. Aceasta are proprietăţi antitoxice, fiind folosită în caz de toxiinfecţii alimentare şi în cele cu substanţe dăunătoare organismului, inclusiv alcool. Infuzia de armurariu este utilă şi în terapiile de detoxificare a pancreasului. O prepari astfel: pune 1 lingură de seminţe la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, strecoară şi bea lichidul de 2 ori pe zi.

Consumă alimente bogate în crom

Pancreasul secretă insulină, care are rolul de a menţine glicemia în limite normale.. Aceştia reglementează transportul de glucoză către celulele corpului, având ca rol producerea energiei.

Cromul este un oligoelement important în reglarea nivelului de zahăr din sânge, metabolismul acizilor graşi, colesterolului şi trigliceridelor. De aceea, include în dietă alimente bogate în crom, cum sunt ficatul de viţel, gălbenuşul, cerealele integrale, broccoli, fasolea verde şi ciupercile.