Leacuri pentru negii genitali

1 2 jpg jpeg

Negii genitali pot apărea în urma unui contact sexual. În cazul femeilor însărcinate, negii genitali sunt un real pericol. Deşi până la ora actuală nu s-a descoperit un tratament 100% eficient pentru tratarea negilor genitali, poţi încerca puterea plantelor, care s-a dovedit a fi extrem de benefică sănătăţii corpului uman.

Rostopasca

Cea mai cunoscută plantă folosită în tratarea negilor. Pentru asta ai nevoie să rupi o tulpină şi să pui sucul de rostopască pe neg. Tratamentul trebuie folosit dimineaţa şi seara, timp de 3 săptămâni.

Compresele cu oţet de mere

Poţi încerca să foloseşti compresele cu oţet de mere, coajă de lămâie, ulei de ricin. Coaja de lămâie se pune într-un vas şi se acoperă cu oţet de vin. Se lasă la macerat o săptămână, apoi se foloseşte timp de 3 săptămâni acest tratament şi vei scăpa de veruci.

Vitaminele

Vitaminele A şi C sunt extrem de folositoare în tratarea negilor. Taie o capsulă de vitamina C sau A şi aplic-o pe zona afectată. Foloseşte acest tratament cel puţin de două ori pe zi.

Usturoiul şi lămâia

Taie mărunt un căţel de usturoiul şi aplică pe negi de două ori pe zi. De asemenea sucul de lămâie nediluat poate fi folosit pentru tratarea negilor.

Citeşte şi: Beneficiile ceaiului de usturoi

Ceaiul verde

Ceaiul verde te ajută să distrugi ţesutul negului fără să-ţi afecteze pielea din jurul negului. Acoperă-l pentru a evita răspândirea infecţiei. Timp de 16 săptămâni pune zilnic comprese cu ceai verde peste locul cu pricina şi vei observa cum treptat îşi va diminua aspectul.

Citeşte şi: 4 motive să bei ceai verde

Atenţie!

Chiar dacă negii nu sunt dureroşi, sunt extrem de inestetici şi, netrataţi, se pot înmulţi.

Bine de ştiut!

Cea mai rapidă metodă de eliminare a negilor este intervenţia chirurgicală, laserul, electrocauterizarea, crioterapia (se foloseşte un amestec lichid foarte rece care îngheaţă negul). După tratarea negului, acesta se acoperă cu o bandă adezivă specială timp de o lună, până când dispare.