Leacuri pentru înviorarea ochilor

1 2 jpg jpeg

Compresele cu sulfină alungă inflamaţia

Sulfina este o plant─â antiseptic─â, cu efect calmant pentru ochi. Este recunoscut─â pentru faptul c─â reduce inflama┼úiile ┼či p─âstreaz─â acuitatea vizual─â. O po┼úi folosi ├«n mod eficient sub form─â de comprese cu infuzie. Ceaiul ├«l prepari din dou─â linguri de plant─â la o can─â cu ap─â clocotit─â.

Ai cearc─âne? Aplic─â rondele de legume!

Cartofii au ├«n compozi┼úie potasiu care ajut─â la eliminarea cearc─ânelor, pungilor de sub ochi. Taie cartoful rondele ┼či a┼čaz─â-le pe pleoape. Te-ar mai putea ajuta ┼či castrave┼úii ┼či ro┼čiile. Castrave┼úii ├«i tai felii, iar ro┼čiile le storci, iar sucul ob┼úinut ├«l aplici pe pielea din jurul ochilor. ├Äl la┼či s─â ac┼úioneze o jum─âtate de or─â ┼či cl─âte┼čti alternativ cu ap─â cald─â ┼či rece.

Extrapont

Tot contra cearc─ânelor sunt bune compresele cu infuzie de flori de tei. Din patru linguri de flori de tei ┼či o can─â cu ap─â clocotit─â faci ceaiul cu care ├«mbibi o bucat─â de tifon. O aplici pe cearc─âne ┼či le la┼či 20 de minute.

Fasolea boabe ┼či c─âtina relaxeaz─â ochii

Un amestec de fasole boabe ┼či c─âtin─â este un alt leac pentru ochii obosi┼úi. Din el, po┼úi lua de dou─â ori pe zi, c├óte o lingur─â, timp de 7 zile. La┼či 300 de grame de fasole boabe peste noapte ├«n ap─â, apoi o fierbi p├ón─â se ├«nmoaie bine. Cu cinci minute ├«nainte s─â stingi focul, adaugi 30 de grame de c─âtina ┼či o lingur─â de zah─âr. P─âstreaz─â remediul la rece, ├«n borcan de sticl─â ├«nchis bine.

Tinctur─â de g─âlbenele ┼či comprese cu ceai de p─âtrunjel

Pentru detensionarea ochilor, folose┼čte comprese cu tinctur─â de g─âlbenele. Sunt de ajuns 10 grame de tinctur─â pe care o prepari din 20 de grame de plant─â macerat─â timp de opt zile ├«n 100 ml de alcool la 100 ml de ap─â fiart─â. Dup─â r─âcire, faci comprese cu aceast─â tinctur─â ┼či le aplici pe pleoape.

C├ónd ├«┼úi sim┼úi ochii obosi┼úi, ├«┼úi mai sunt de ajutor sucurile de morcovi ┼či de p─âtrunjel. Timp de trei s─âpt─âm├óni, bea ├«n fiecare zi 2 c─âni de suc. P─âtrunjelul ├«l mai po┼úi folosi ┼či sub form─â de comprese cu ceai. Pui 2 c─âni cu ap─â clocotit─â peste o jum─âtate de leg─âtur─â de p─âtrunjel. Acoperi vasul 10 minute, apoi strecori infuzia ┼či o r─âce┼čti ├«nainte de a preg─âti compresele.