Leacuri pentru intoleranţe alimentare

1 2 jpg jpeg

Teoretic, spun speciali┼čtii, toate alimentele pot provoca alergii. ÔÇ×Exist─â alimente care sunt asociate frecvent cu apari┼úia intoleran┼úelor alimentare, precizeaz─â Eugen Giurgiu, doctor ├«n biochimie cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či nutri┼úie. De aceea, este bine s─â test─âm acele alimente care au un mare factor de risc: ou─âle, c─âp┼čunile, laptele de vac─â, soia, arahidele, crustaceele. Alte alimente intolerante sunt fructele exotice, mirodeniile ┼či condimentele, uleiul de floarea-soarelui, semin┼úele de susan ┼či f─âina de gr├óu.ÔÇŁ Cele mai frecvente reac┼úii la consumul unor astfel de alimente sunt urticaria, m├ónc─ârimea la nivelul pielii, ├«nro┼čirea tegumentului, migrena, rinita ┼či ┼čocul anafilactic. La persoanele alergice, sistemul imunitar nu reac┼úioneaz─â ├«mpotriva tuturor componentelor unui aliment, ci doar fa┼ú─â de unul sau de c├óteva substan┼úe. Simptomele gastrointestinale clasice ale intoleran┼úelor alimentare sunt grea┼úa, v─ârs─âturile, diareea, urticaria, irita┼úia gurii sau crizele de astm care apar la c├óteva ore dup─â consumul unui aliment care produce alergia. Iat─â c├óteva solu┼úii naturale care v─â ajut─â s─â dep─â┼či┼úi astfel de situa┼úii!

Pentru intoleran┼úele la fructe cum ar fi c─âp┼čunile, cire┼čele, piersicile sau chiar bananele sunt eficiente infuziile de plante. Ceaiul de coada-┼čoricelului se consum─â imediat dup─â apari┼úia semnelor de intoleran┼ú─â alimentar─â. Infuzia se prepar─â din dou─â linguri┼úe rase de plant─â uscat─â ┼či o can─â de ap─â clocotit─â. Se las─â s─â se infuzeze timp de 10 minute. Ceaiul se bea c─âldu┼ú. Zilnic, se consum─â c├óte trei c─âni de infuzie, timp de dou─â s─âpt─âm├óni de la apari┼úia alergiei. Un amestec de plante din care se prepar─â infuzii s-a dovedit benefic pentru orice tip de intoleran┼ú─â alimentar─â la fructe. Se amestec─â urm─âtoarele plante: p─âp─âdie ┼či cicoare (c├óte dou─â linguri), soc ┼či r─âd─âcin─â de brusture (c├óte o lingur─â). O can─â de infuzie se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â din acest amestec la o can─â de ap─â clocotit─â. Plantele se infuzeaz─â vreme de 15 minute, apoi ceaiul se strecoar─â ┼či se bea c─âldu┼ú ├«n dou─â prize pe parcursul zilei.

Leacuri pentru intoleranţele la ouă

Infuzia de brusture cu g─âlbenele (c├óte o linguri┼ú─â din fiecare plant─â la o can─â cu ap─â clocotit─â) trateaz─â alergiile severe provocate de ou─â ┼či de bacteria salmonela. Tratamentul trebuie urmat vreme de 10 zile ┼či ├«n acest interval se consum─â c├óte trei c─âni de infuzie. De asemenea, dieta este restrictiv─â ├«n primele trei-patru zile ┼či con┼úine preparate din legume fierte, precum morcovi ┼či dovlecei. ┼×i compotul de mere, ne├«ndulcit, este un leac ├«n astfel de situa┼úii.

Decocturi benefice

Decoctul de ceap─â: Se prepar─â din dou─â cepe de m─ârime mijlocie, care se fierb ├«n 500 ml de ap─â timp de 15 minute. Toat─â cantitatea se bea pe parcursul unei zile. Decoctul are efect antiseptic ┼či emolient ┼či este eficient ┼či pentru rinitele alergice ┼či astmul alergic. Decoctul de iarb─â mare se prepar─â din dou─â linguri┼úe de plant─â uscat─â care se fierb ├«n 500 ml de ap─â, timp de 10 minute. Ceaiul se bea por┼úionat ├«n dou─â doze ┼či ajut─â ├«n cazul erup┼úiilor cutanate. Pentru eczeme ┼či urticarie, infuzia de cimbri┼čor este de mare ajutor. Aceasta se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de plant─â uscat─â ┼či o can─â de 250 ml de ap─â clocotit─â. Se consum─â o can─â pe zi.

Cum scapi de toxinele din organism

├Än cazul alergiilor severe, c├ónd starea de r─âu se men┼úine, trebuie eliminate substan┼úele toxice din organism. Prepar─â un ceai cu ┼čase linguri de sun─âtoare la un litru de ap─â. L─âsa┼úi-l s─â se r─âceasc─â ┼či apoi ad─âuga┼úi ├«n ceai dou─â linguri┼úe de sare. Be┼úi din acest lichid care va declan┼ča starea de vom─â ┼či chiar diaree. Astfel, elimina┼úi orice toxin─â care men┼úine starea de r─âu ├«n organism. Dup─â acest episod, be┼úi infuzii de afin ┼či de coada-┼čoricelului (c├óte o linguri┼ú─â din fiecare plant─â la o can─â cu ap─â) care v─â rehidrateaz─â ┼či elimin─â simptomele nepl─âcute ale necazurilor voastre digestive.