Leacuri pentru durerile de oase

1 2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de rozmarin

Masează zonele dureroase cu ulei esenţial de rozmarin în amestec cu puţin ulei vegetal la alegere (ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui). Sunt benefice şi uleiul esenţial de muşeţel sau de eucalipt. Foloseşte-le numai pentru uz extern. Le poţi adăuga şi în apa de baie sau la băile de picioare, dacă durerea este localizată la încheieturile picioarelor. Decoctul de urzici

Urzicile sunt recunoscute ca plante de leac pentru durerile articulare. Reduc inflamaţiile şi au efect diuretic. Din 3 lingurişe de urzici şi 750 ml de apă prepară un decoct. Fierbe-le împreună 10 minute. Strecoară şi bea decoctul pe parcursul unei zile.

Barba-caprei este una dintre plantele bune antiinflamatoare, anticoagulante şi diuretice. Din ea poţi face o infuzie astfel: peste o linguriţă de plantă adaugă 250 ml de apă clocotită. Infuzează un sfert de oră. Îţi sunt necesare 3-4 căni de ceai pe zi, după mese. Infuzia o poţi aplica şi sub formă de comprese pe regiunile care dor. Pentru această variantă de tratament, pune la un litru de apă fiartă 25 g de barba-caprei.

Barba-caprei este de ajutor şi pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Ceaiul de coada-calului

Coada-calului stimulează refacerea ţesutului osos, în tratamentul osteoporozei, la producerea de cartilaj la nivelul articulaţiilorşi ajută la vindecarea într-un timp mai scurt a francturilor. Bea 1-2 căni de ceai de coada-cadului pe zi. Pentru o cană de ceai, lasă la infuzat 15 minute o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă fiartă.