Leacuri pentru diabet de la m─ân─âstiri

1 2 jpg jpeg

Ca ┼či ├«n cazul altor afec┼úiuni, farmacia verde a naturii ofer─â numeroase leacuri m─ân─âstire┼čti pentru diabet. Iat─â c├óteva dintre ele!

Leacuri pentru diabet de la m─ân─âstiri - brusturele

Aceste buruieni, ignorate de cei mai mulţi dintre noi, sunt adevărate medicamente naturale care pot ameliora mai multe boli.

Propriet─â┼úile vindec─âtoare ale brusturelui sunt cunoscute din vremuri str─âvechi. Este indicat celor care sufer─â de diabet, deoarece are rolul de a reduce producerea de glucoz─â la nivel hepatic, echilibr├ónd ├«n acela┼či timp concentra┼úia de insulin─â.

R─âd─âcina de brusture se spal─â, se cur─â┼ú─â ┼či se taie ├«n buc─â┼úi c├ót mai mici. Se iau aproximativ 50 g de r─âd─âcin─â, peste care se adaug─â 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Se las─â la macerat 15 zile ┼či se agit─â ├«n fiecare zi. Se strecoar─â ┼či se depoziteaz─â la rece, ├«n recipiente mici, ├«nchise la culoare. Se ia zilnic c├óte o linguri┼ú─â amestecat─â cu o cea┼čc─â de ap─â

Leacuri pentru diabet de la m─ân─âstiri - infuzia de teci de fasole

Ceaiul de teci de fasole este renumit ├«n tratarea diabetului ┼či pentru sc─âderea glicemiei.

Se realizeaz─â un decoct din 1 lingur─â de teci la o can─â de ap─â; se beau 2-3 c─âni pe zi. Pentru extrac┼úie dubl─â: 4 linguri de plant─â se las─â la macerat, peste noapte, ├«ntr-un litru de ap─â, apoi se fierbe p├ón─â scade la jumatate ┼či se consum─â ├«n decursul unei zile.

Leacuri pentru diabet de la m─ân─âstiri - ceai de afin

Ceaiul de afin nu poate lipsi din nicio diet─â a diabeticilor. Se prepar─â astfel: o lingur─â de frunze m─ârun┼úite se pune ├«n 250 ml ap─â clocotit─â. Se acoper─â 15 minute ┼či se strecoar─â. Se consum─â 2-4 c─âni pe zi.

Se mai poate folosi ┼či sub form─â de macerat: se pun dou─â linguri┼úe de plant─â m─âcinat─â cu r├ó┼čnit─â de cafea ├«n 250 ml ap─â, pentru 12 ore, apoi se strecoar─â. Se poate lua chiar praful care se ob┼úine din frunze uscate, care se ┼úine sub limba c├óteva minute, apoi se ├«nghite. Se poate face acest lucru de trei ori pe zi, cu 15 minute ├«nainte de mese. Se poate adaug─â acest praf ├«n ciorbe sau m├ónc─âruri.

Leacuri pentru diabet de la m─ân─âstiri - ceai de frunze de dafin, salvie, coada-calului, g─âlbenele, flori mici, cimbri┼čor

Se fierbe o linguriţă de amestec la o cană cu apă timp de 3 minute. Se consumă zilnic trei căni, câte una înaintea fiecărei mese principale cu o jumătate de ora.

Leacuri pentru diabet de la m─ân─âstiri - ov─âz

Un pahar (200 ml) de ov─âz nedecorticat se cl─âte┼čte cu ap─â rece, se toarn─â ├«ntr-un vas cu capac ┼či se op─âre┼čte cu un litru de ap─â clocotit─â. Se acoper─â ┼či se las─â s─â infuzeze timp de 12 ore. Se strecoar─â prin trei straturi de tifon ┼či lichidul rezultat se bea ├«n trei reprize, timp de o zi. Tratamentul dureaz─â trei luni, dup─â care se face pauz─â o lun─â.