Leacuri pentru afecţiunile membrelor

1 2 jpg jpeg

Picioare obosite

Durerea de picioare se datoreaz─â statului prelungit pe scaun, la birou. Iat─â ce pute┼úi folosi ├«n tratamentul acestei afec┼úiuni: crem─â relaxant─â cu sp├ónz, ienup─âr ┼či castan, ulei de ienup─âr, sare pentru b─âi de picioare cu extract de rozmarin ┼či hammamelis.

Ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului se poate ├«nmul┼úi ├«n condi┼úii de umiditate, du┼čuri ├«n ape murdare, ├«nc─âl┼ú─âminte transpirat─â ┼či nesp─âlat─â periodic. ├Än tratamentul acestei afec┼úiuni sunt eficiente uleiul din arbore de ceai, uleiul de lavand─â ┼či uleiul eteric de eucalipt.

Călcâie crăpate

Această afecţiune e dată de o piele uscată constituţional sau de expunerea la aerul uscat. Folosiţi sare pentru băi de picioare. După baie, aplicaţi cremă cu ulei de jojoba sau ulei de migdale dulci.

Picioare reci

Senza┼úia de picioare reci este dat─â de varice, insuficien┼ú─â venoas─â periferic─â, tulbur─âri emo┼úionale, tulbur─âri endocrine. Masa┼úi picioarele cu ulei de cimbri┼čor, ulei de ienup─âr sau ulei de rozmarin. Face┼úi b─âi calde cu rozmarin ┼či fenicul.

Picioare fierbinţi

Se manifestă prin senzaţia de tălpi fierbinţi, care poate să apară în urma efortului fizic crescut. Foarte eficiente sunt băile cu mentă (de 2-3 ori pe săptămână câte 10-15 minute, cu un decoct dintr-o lingură de plantă la un litru de apă).

Transpiraţie excesivă

Preparaţi tinctură de hammamelis din 50 ml tinctură la un litru de apă caldă. Se folosesc aproximativ 4 l pentru băi de două ori pe săptămână.

B─âi cu decoct de coada-calului pentru picioare grele

Senzaţia de picioare grele este cauzată de varice, insuficienţă circulatorie periferică, oboseală, poziţia în picioare pe timp îndelungat, folosirea încălţămintei neadecvate.

Local, puteţi face băi cu decoct de coada-calului. Se prepară decoct dintr-o lingură de plantă la un litru de apă care fierbe, se lasă la fiert 20 de minute. Se folosesc 4-5 l, se toarnă cu tot cu plantă într-un lighean, se introduc picioarele în baia caldă spre rece, se stă 10 minute.

Mai pute┼úi folosi extract de frunze de struguri ro┼čii. Se prepar─â un decoct dintr-o lingur─â la 500 ml de ap─â care fierbe, se fierbe 10-15 minute, se strecoar─â ┼či cu solu┼úia respectiv─â se aplic─â comprese pe picioare.

image