Leacuri împotriva mahmurelii

1 2 jpg jpeg

├Ämpotriva mahmurelii, Eugen Giurgiu, doctor ├«n biochimie, cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či nutri┼úie, recomand─â o serie de remedii naturiste eficiente, care se aplic─â u┼čor ├«n practic─â. O b─âutur─â folosit─â frecvent dup─â petreceri este zeama de varz─â sau moarea, a┼ča cum i se mai spune ├«n popor. Din leacul acesta popular se bea c├óte un pahar din or─â ├«n or─â. ├Än acela┼či scop, se consum─â ┼či mur─âturile, conservate ├«n saramur─â.

Ceaiurile, aliaţi de nădejde

Ceaiul verde ├«ndep─ârteaz─â mahmureala mult mai repede dec├ót o cea┼čc─â de cafea tare. O astfel de b─âutur─â se prepar─â din urm─âtoarele ingrediente: trei linguri┼úe de ceai verde, sucul unei l─âm├ói, o linguri┼ú─â de miere ┼či 500 ml de ap─â fierbinte, care a fiert timp de un minut. B─âutura se infuzeaz─â cinci minute ┼či apoi se bea.Un alt ceai care alung─â mahmureala se prepar─â din coaj─â de banane. Se pune la fiert coaja unei banane ├«n 500 ml de ap─â. Dup─â primul clocot, vasul se ia de pe foc, iar ceaiul se bea fierbinte.Ceaiul de ghimbir este un remediu incontestabil contra mahmurelii, deoarece ├«nl─âtur─â senza┼úia de vom─â, durerile de cap ┼či grea┼úa. S-a constatat, de asemenea, c─â sun─âtoarea ┼či p─âtrunjelul se num─âr─â printre cele mai eficiente leacuri care combat efectele alcoolului. O can─â cu infuzie de sun─âtoare, ├«n care se adaug─â pu┼úin─â sare, are rezultate imediate. La fel de bun─â este o salat─â preparat─â din p─âtrunjel pentru cei care vor s─â-┼či revin─â dup─â mahmureal─â.

Mierea combate efectele alcoolului

Mierea este un pansament gastric de excepţie. Dacă se administrează două linguriţe de miere într-o cană cu ceai, înainte de petrecere, efectele alcoolului sunt minime.

├Än urma unui studiu, cercet─âtorii britanici au ajuns la concluzia c─â unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureal─â este o felie de p├óine uns─â cu unt ┼či cu miere, dup─â care se bea un ceai fierbinte. Mierea sau un sirop foarte dulce ajut─â organismul sl─âbit s─â-┼či refac─â rezervele de potasiu, sodiu ┼či fructoz─â, elimin├ónd efectele mahmurelii. Apicultorii au constatat c─â produsele stupului sunt leacuri excelente

care anulează efectele alcoolului. În astfel de situaţii, se consumă o

felie de pâine stropită cu 15 picături de propolis. Efectul nu se lasă

a┼čteptat: dup─â cel mult 30 de minute, persoana ├«n cauz─â scap─â de orice

disconfort provocat de excesul de alcool.

Multe fructe ┼či ap─â

O alt─â solu┼úie eficient─â este sucul proasp─ât de mandarine. La fel ┼či fructele, consumate proaspete, combat senza┼úia de grea┼ú─â ┼či indigestia. Apa ┼či vitaminele, spun speciali┼čtii, fac minuni dup─â o be┼úie! Mahmurul trebuie s─â consume mult─â ap─â mineral─â, vitamine din complexul B ┼či vitamina C, dar ┼či minerale, precum calciu ┼či magneziu. Supele de legume sau de pui, acrite cu l─âm├óie sau cu bor┼č sunt remedii pentru astfel de situa┼úii.