Leacuri din natură pentru ochi iritaţi

1 2 jpg jpeg

Sulfină

O plantă antiseptică şi calmantă pentru ochi, sulfina este cunoscută pentru faptul că reduce inflamaţiile şi menţine acuitatea vizuală. Un mod eficient de a o folosi este sub formă de comprese cu infuzie. Ai nevoie de 2 linguri de plantă peste care pui 250 ml de apă.

Cătină

Ia câte o linguriă de cătină şi de fasole boabe de 2 ori pe zi, 7 zile la rând, pentru a nu mai avea ochii obosiţi. Pune în apă, peste noapte, 300 g de fasole, apoi fierbe-o bine. Înainte să stingi focul, pune 30 g cătină şi o lingură de zahăr. Mai laşi 5 minute, opreşti focul şi laşi amestecul la răcit. În păstrezi într-un vas închis, la frigider.

Gălbenele

Pentru calmarea ochilor, te ajută şi compresele bine stoarse, cu 10 g tinctură de gălbenele. Tinctura o poţi prepara în casă din 20 g plantă macerată o săptămână în 100 ml alcool la 100 ml de apă fiartă.â

Trandafir

Compresele cu infuzie de petale de trandafir au efectul de a înviora ochii. Pune o linguriţă de petale uscate şi mărunţite în 100 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 10-15 minute.

Pătrunjel

Datorită betacarotenului şi a vitaminei C pe care le are în compoziţie, pătrunjelul este util când ai ochii iritaţi. Bea zilnic suc pătrunjel şi morcov, de-a lungul a 30 de zile. Poţi face şi comprese cu infuzie de pătrunjel. Pune 2 căni de apă clocotită peste 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat. Acoperă vasul 15-20 de minute, strecoară, răceşte infuzia, apoi pregăteşte comprese.

Ştiai că...

...şi compresele cu ceai de tei îţi sunt de ajutor când ai cearcăne şi ochii înroşiţi? Lasă la infuzat 4 linguri de flori de tei şi 250 ml de apă clocotită. Ţine compresele 20 de minute pe ochi, pentru a le face să dispară.