Leacuri din miere de albine

1 2 jpg jpeg

Astm

Ingrediente: o ceapă, doi căţei de usturoi, o linguriţă de cimbru, 4 linguriţe de ceai de licheni de piatră, 400 ml apă şi 200 g miere.

Mărunţiţi plantele, lăsaţi-le să fiarbă puţin şi abia după aceea amestecaţi-le cu mierea. Luaţi câte o lingură din amestec de mai multe ori pe zi. Are efect de relaxare.

Tuse

Miere pură. Lăsaţi mierea să alunece uşor pe gât. O linguriţă sau două ar trebui să fie suficiente. Cele mai indicate sunt mierea de cimbru, brad, eucalipt, fenicul sau de tei.

Lapte cu miere şi fenicul. Ingrediente: ¼ l lapte, 3 linguriţe de seminţe de fenicul, două linguri de miere. Fierbeţi laptele şi seminţele de fenicul, apoi lăsaţi să se răcească până la 40°C. Adăugaţi mierea şi beţi în mai multe reprize, mai ales seara, pentru că e un bun somnifer.

Răceală

Baie de aburi cu miere. Puneţi 100 g miere într-un litru de apă fiartă. Cele mai bune sortimente de miere pentru inhalaţie sunt mierea de eucalipt, brad, cimbru sau salvie.

Atenţie: inspiraţi pe nas timp de cinci minute şi expiraţi pe gură, apoi inspiraţi pe gură alte cinci minute şi expiraţi pe nas.

Reumatism

Compresă cu miere. Puneţi din belşug miere direct pe locul dureros. Acoperiţi cu un pansament din bumbac sau cu un şervet de in şi fixaţi compresa. Are efect antiinflamator.

Gută

Pansament cu tătăneasă şi miere. Aveţi nevoie de două linguri de rădăcină rasă de tătăneasă, o lingură de miere, o linguriţă de ulei de măsline şi de apă fierbinte.

Preparaţi un terci din toate aceste ingrediente şi aplicaţi direct pe încheietura dureroasă. Cel mai bine este să lăsaţi să acţioneze peste noapte. Calmează durerea.

Acnee

Emulsie de miere. Ingrediente: 100 ml lapte, 100 g miere de pădure, zeama de la o lămâie. Turnaţi laptele călduţ într-un borcan, adăugaţi mierea şi zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă.

Acoperiţi cu un capac şi agitaţi energic. Aplicaţi această emulsie pe faţă seara. Spălaţi dimineaţa cu apă călduţă.

Arsuri

Soluţie de prim-ajutor cu miere. Aveţi nevoie de multă apă curată, rece, de miere şi de pansamente sterile.

Răciţi locul arsurii cu apă, apoi turnaţi miere pe toată suprafaţa afectată fără s-o atingeţi cu mâna. Are efect antimicrobian.

Dureri de cap

Miere de lavandă, tei, cimbru sau roiniţă. Mâncaţi în mod regulat câte o linguriţă sau folosiţi mierea (de orice fel) pentru a îndulci infuziile preparate din plantele menţionate.

Sistem imunitar slăbit

Cură cu ceai. Ingrediente: o linguriţă de muşeţel, o linguriţă de coada-şoricelului, un ceainic cu apă, miere. Adăugaţi plantele peste apa fiartă, lăsaţi 10 minute, apoi strecuraţi. Îndulciţi cu miere şi beţi câte o ceaşcă înainte de fiecare masă.

Cura durează zece săptămâni. Creşteţi cantitatea de miere în primele şase săptămâni, de la o jumătate de linguriţă la trei linguriţe, şi micşoraţi-o în următoarele patru săptămâni, în acelaşi fel.

Diaree

Apă cu sare şi miere. Ingrediente: un litru de apă, o linguriţă rasă de sare, două linguri de miere. Fierbeţi apa şi adăugaţi sarea.

După ce se răceşte, amestecaţi şi mierea. Folosiţi acest amestec până când încetează simptomele.