Leacuri care-ţi alină durerile

1 2 jpg jpeg

Cu aceast─â plant─â scapi de durerile articulare!

Numele acestei plante t├ór├ótoare originar─â din Africa de Sud este gheara-diavolului ┼či este unul dintre remediile utile ├«n afec┼úiunile inflamatorii, pentru alinarea durerilor de spate, de cap, reumatismale, articulare. Prepar─â c├óte o infuzie de ghera-diavolului de 3 ori pe zi ┼či maseaz─â de 2-3 ori pe zi zonele dureroase cu geluri din extract de gheara-diavolului.

Remediile din scoarţă de salcie sunt antiinflamatoare

Anumite substan┼úe numite salicila┼úi, extrase din scoar┼úa de salcie, au darul de a reduce intensitatea durerilor cauzate de inflama┼úii ┼či de a sc─âdea febra. Aceste substan┼úe au stat la baza producerii banalei aspirine. Dac─â la ├«nceput se consuma scoar┼úa ca atare sau se pisa ┼či se lua sub form─â de pulbere, ├«n zilele noastre se poate folosi sub form─â de ceai, capsule, ulei esen┼úial, pentru a sc─âpa de durerile de cap, de spate.

Comprese cu tinctur─â de arnic─â

C├ónd suferi din cauza durerilor musculare dup─â ce ai f─âcut sport sau ai urcat pe munte, aplic─â remedii cu arnic─â. Sunt bune ┼či ├«mpotriva durerilor articulare ┼či a picioarelor umflate. Maseaz─â regiunile dureroase cu tinctur─â de arnic─â, dar nu dac─â ai r─âni. Te ajut─â ┼či compresele f─âcute dintr-o lingur─â de tinctur─â de arnic─â diluat─â cu pu┼úin─â ap─â.

Cite┼čte ┼či: Arnica gr─âbe┼čte vindecarea v├ón─ât─âilor

Scapă de durerile de sinusuri cu ulei esenţial de mesteacăn

Tratamentele cu mesteac─ân dulce au efect asem─ân─âtor cortizonului, un hormon produs de glandele suprarenale care sus┼úin organismul ├«n situa┼úii de stres prin ├«ncetinirea proceselor inflamatorii. Mesteac─ânul dulce con┼úine ┼či methyl salicylatul, asem─ân─âtor salicila┼úilor din salcie, care ac┼úioneaz─â ca analgezic, astringent, antispastic, antiinflamator, antipiretic. Uleiul esen┼úial de mesteac─ân dulce, folosit sub form─â de inhala┼úii, elibereaz─â sinusurile ┼či alin─â durerile cauzate de sinuzit─â, nevralgii. Contra durerilor reumatismale, de spate, muscular, articulare, dilueaz─â ulei esen┼úial de mesteac─ân cu ulei vegetal ┼či maseaz─â zonele cu probleme.