Lanolina pură vindecă rănile rapid

1 2 jpg jpeg

Aşa cum pielea noastră secretă sebum, lanolina este secretată de pielea oilor. În timp, lanolina s-a dovedit benefică în tratarea unor afecţiuni ale epidermei, având efect hidratant nu numai pentru piele, ci şi pentru păr.

De aproape 60 de ani, lanolina este unul dintre ingredientele folosite la realizarea produselor de îngrijire, ca şampoanele, sau a cosmeticelor, cum sunt cremele pentru ten sau creme hidratante.

Cum acţionează asupra pielii

Aplicat prin masarea pielii rănite, unguentul cu lanolină pură reţine apa la nivelul ţesuturilor epiteliale, hidratează intens pielea şi o ajută să se regenereze. Folosită mai multe zile la rând, chiar şi după cicatrizarea rănii, netezeşte şi întinde pielea vătămată. Alte atuuri al lanolinei sunt faptul că este naturală şi că are o structură moleculară apropiată de cea a pielii umane.

Lanolina pură şi cosmeticele pe bază de lanolină pot fi folosite pentru pielea uscată. Are efect emolient şi conferă un plus de lipide pielii.

Info

La puţin după introducerea lanolinei în produsele cosmetice şi dermatologice, au fost raportate cazuri de alergie, însă în timp, au fost selectate surse care ofereau lanolină de calitate foarte bună şi au făcute teste pentru obţinerea unor produse non-alergice pe bază de lanolină pură. Prin urmare, alergia a rămas un efect advers legat de trecut.

Lanolina, balsamul de buze ideal

Textura ca de ceară şi aplicarea cu uşurinţă fac din lanolina pură un remediu perfect în cazul că ai buzele uscate şi crăpate. Ajută pielea delicată a buzelor să se refacă în timp scurt şi previne fisurarea ei după ce ai oprit tratamentul.

Leacul pentru rănile lăsate de alăptare

Ragadele, acele răni care apar la unul sau la ambele mameloane în timpul alăptării, pot fi combătute rapid cu ajutorul lanolinei pure sau a unguentele speciale care o conţin. În plus, după aplicare, se poate continua alăptarea fără a mai spăla sânii înainte de ataşarea copilului la sân.

Sfaturi privind aplicarea lanolinei pure

- E de ajuns să iei o cantitate foarte mică de lanolină,

- Masează uşor zona rănită,

- Lasă rana neacoperită câteva minute, pentru ca lanolina să pătrundă în piele,

- Continuă tratamentul şi după cicatrizare, până ce dispare orice urmă.