La ce e bună cura cu ouă de prepeliţă

1 2 jpg jpeg

Doar 10-12 grame are un singur ou de prepeliţă. Şi cu toate acestea, conţine cu peste 10% mai multe proteine, de trei ori mai multă vitamina B1, de două ori mai multă vitamina A şi de cinci ori mai mult fier decât oul de găină. De aceea, ouăle de prepeliţă sunt cunoscute drept alimente-medicament. Ca beneficiile lor să fie complete, nu conţin deloc colesterol „rău”, ci numai „bun”, iar spre deosebire de ouăle de găină, nu pot cauza alergii. Dimpotrivă, sunt cunoscute că previn şi tratează alergiile datorită unei proteine din compoziţie.

Bune şi pentru bărbaţi

Însă beneficiile ouălor de prepeliţă nu se opresc doar la tratarea alergiilor. În cure de câteva săptămâni, pot trata afecţiunile renale, hepato-biliare, ulcerul şi astmul bronşic. Consumate regulat, aceste ouă cresc imunitatea, tratează anemia şi scad colesterolul. De asemenea, sunt de dorit în alimentaţia bărbaţilor, deoarece s-a dovedit că au un efect benefic asupra potenţei.

Se consumă crude

Te-ai convins să începi o cură cu ouă de prepeliţă? Nu te grăbi să le fierbi, deoarece se consumă crude. Nu-ţi face griji că te vei îmbolnăvi de salmonela sau de alte infecţii asemănătoare, deoarece conţin o enzimă care ucide orice bacterie dăunătoare. Ouăle se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, sparte într-o lingură obişnuită, iar micul dejun se ia după două ore. Nu le amesteca cu sare, zahăr sau alte mirodenii şi nu consuma alcool pe întreaga durată a tratamentului, deoarece îi scade eficienţa.

Pentru adulţi

Cura cu 240 de ouă

Durata: 50 de zile

Primele două zile: trei ouă pe zi

În a treia zi: patru ouă pe zi

Până în a 48-a zi: cinci ouă pe zi

În a 49-a zi: trei ouă pe zi

În a 50-a zi: două ouă pe zi

Pentru adolescenţi (16-18 ani)

Cura cu 120 de ouă

Durata: 26 de zile

Aceeaşi schemă ca la adulţi, însă în a 25-a zi se consumă trei ouă, iar în a 26-a, două ouă.

Cura cu 120 de ouă

Durata: 32 de zile

Primele patru zile: trei ouă pe zi

Până în a 30-a zi: patru ouă pe zi

Din ziua a 31-a: un ou pe zi