Întăreşte-ţi imunitatea în mod natural!

1 2 jpg jpeg

Echinaceea

Se foloseşte sub formă de tinctură, infuzie sau, mai nou, capsule. Se administrează odată cu răcirea vremii. Este bine să începi să iei echinaceea zilnic, fără întrerupere, până la sfârşitul lunii aprilie.

Pentru copii, se recomandă o capsulă pe zi, pentru adulţi se începe cu 4 capsule pe zi, timp de 10 zile, apoi două capsule pe zi până în aprilie. Este important să nu întrerupeţi tratamentul.

Măceş

Se foloseşte sub formă de decoct, tinctură, sirop sau în amestec cu miere. Se administrează până în aprilie, zilnic. Pentru decoct, copii vor bea 200-400 ml pe zi, iar adulţii până la 750 m. Un amestec eficient e cel de miere cu măceşe.

Se lasă la macerat 30 g măceşe timp de 7 zile, apoi se amestecă cu 100 g de miere şi se administrează două linguriţe pe zi.

Cătină

Se foloseşte sub formă de ulei esenţial, sirop, infuzie sau în amestec cu miere. 100 g miere şi 30 g fructe de cătină se lasă la macerat 3-7 zile.

Se administrează câte două linguriţe pe zi, până în aprilie. Atenţie! Leacul trebuie luat până în ora 14.00, deoarece este puternic energizant!