Inhalaţii cu cimbru contra răcelii

1 2 jpg jpeg

Antibioticele de sinteză pot fi utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii, dar sunt total ineficiente în infecţiile virale. În cele mai multe cazuri, infecţiile din sezonul rece (răcelile, rinofaringitele, sinuzitele, otitele, bronşitele) sunt provocate de viruşi, iar vindecarea pacienţilor se produce şi fără antibiotice.

Dacă vom încerca să tratăm aceste boli cu ajutorul antibioticelor sintetice, nu vom reuşi să ne vindecăm mai repede. În schimb, vom contribui la apariţia rezistenţei bacteriene. Bacteriile rezistente cresc, se reproduc şi îşi modifică forma şi structura. În consecinţă, apar infecţiile micotice, care sunt mai grave şi mai greu de tratat.

De aceea trebuie să profităm cât mai mult de virtuţile vindecătoare ale naturii. Pentru răceli, inhalaţiile cu ulei volatil de lavandă sau cimbru fac minuni. La fel de eficiente sunt pulberea de turmeric (şofran de India), scorţişoara sau pulberea de seminţe de muştar amestecate cu miere (sub formă de pastă).

De asemenea, puteţi să vă întăriţi sistemul imunitar în această perioadă consumând alimente cu gust picant, precum usturoiul, ceapa, hreanul, ridichea neagră sau ghimbirul.

Propolisul, sub formă de tablete sau tinctură, acţionează ca un antibiotic natural. Se pun 10 picături de tinctură de propolis 30 % într-o linguriţă de miere. Se administrează de două ori pe zi, în cure de câte 10 zile.

Eucaliptul şi salvia calmează tusea

În 2 l de ceai de cimbru sau busuioc se pun 2-10 picături de uleiuri volatile de eucalipt, salvie sau brad. Se inspiră aburul timp de 10 minute. Uleiurile volatile de eucalipt, salvie sau brad pot fi administrate şi intern, cu miere de albine, 2-5 picături de 3 ori pe zi, în funcţie de starea pacientului.

Apa cu argint distruge viruşii

Argintul coloidal reprezintă cel mai puternic antibiotic natural. E cel mai eficient distrugător al bolilor, germenilor, viruşilor si fungilor cunoscut până acum.

S-a descoperit că e atât un remediu, cât şi o metodă de prevenire a răcelii, gripei, infecţiilor şi fermentaţiilor datorate bacteriilor, fungilor sau viruşilor.

Doza zilnică recomandată pentru tratamentul infecţiilor e de o linguriţă de 3-6 ori pe zi (între mese), pentru adulţi, şi de o linguriţă de 3 ori pe zi (între mese), pentru copii.