Infecţiile genitale. 3 remedii utile

2 jpg jpeg

Secreţiile abundente şi mâncărimea locală sunt câteva dintre simptomele infecţiilor genitale. De la primele semne ale apariţiei acestora este necesară prezentarea la medic pentru prescrierea tratamentului potrivit, în absenţa lui putând apărea complicaţii precum sterilitatea. Este bine ca înainte de a începe terapia naturistă să se ceară sfatul medicului, pentru a nu apărea complicaţii. Folosite atât intern, cât şi extern, ca spălături sau băi de şezut, plantele au efecte benefice, datorită proprietăţilor antiinflamatorii, antiseptice şi antimicotice ale acestora.

Infecţiile genitale. Remedii utile cu gălbenele:

Gălbenelele pot fi folosite cu succes în tratarea simptomelor de disconfort date de leucoreea cauzată de candidoză. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă. Se pot bea până la trei căni, înaintea meselor. Gălbenelele se folosesc şi extern. Spălăturile locale se pot face fie cu ajutorul tincturii de gălbenele, din care se pun 10 g la 100 ml de apă fiartă şi răcită, fie cu ajutorul infuziei, preparată din două linguri de flori la o cană cu apă. De asemenea, secreţiile vaginale anormale pot fi tratate intern şi cu ajutorul urzicii moarte. Se poate face o infuzie dintr-o jumătate de linguriţă de flori la o cană cu apă şi se beau două căni pe zi. Se pot face şi spălături locale, pentru care este nevoie de 50 g de plantă la un litru de apă fiartă.

Infecţiile genitale. Vetricea ajută la tratarea tricomoniazei

Plantă cu puternic efect antimicrobian, vetricea este recomandată în tratamentul adjuvant al tricomoniazei, infecţie cauzată de parazitul Trichomonas vaginalis. Această infecţie urogenitală, manifestată prin mâncărimi şi secreţii la nivelul organelor genitale, afectează ambele sexe, iar alături de tratamentul medicamentos, sunt indicate şi spălăturile locale cu o infuzie obţinută din 15 g de plantă la un litru de apă. Acţiune antiseptică dovedită împotriva tricomoniazei are şi infuzia din conuri de hamei. Aceasta se obţine din 10 g de conuri la 100 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat un sfert de oră. Infuzia se strecoară şi se foloseşte la spălăturile locale.

Infecţiile genitale. Remedii utile cu Aloe vera:

Leziunile herpesului genital, ca urmare a infecţiei produse de virusul Herpes Simplex tip 2, se pot trata cu ajutorul plantelor cu efect antiseptic şi cicatrizant. Astfel, se aplică pe leziuni, de două ori pe zi, frunză de aloe vera proaspăt tăiată. Efecte bune are şi gelul de aloe vera, care se aplică de câteva ori pe zi. De asemenea, melisa (sau roiniţa) are acţiune antivirală dovedită, în special asupra virusului herpetic. Se face o infuzie din două linguriţe de plantă la 200 ml şi se foloseşte sub formă de cataplasme.