Indigestie? Ceaiurile de mentă şi de fenicul te scapă de ea

1 2 jpg jpeg

Există mai multe remedii care să ne scape de arsuri, balonare, indigestie şi senzaţia de greutate în stomac, printre cele mai la îndemână fiind ceaiurile de mentă şi de fenicul.

Stimulent al digestiei, anticolitic şi cu proprietăţi antispastice, feniculul se recomandă în caz de balonare şi spasme intestinale. Pentru a scăpa de disconfortul abdominal, prepară o infuzie dintr-o lingură cu plantă la 250 ml de apă fierbinte. Lasă feniculul la infuzat un sfert de oră, apoi strecoară şi bea ceaiul. Atenţie! Remediul este contraindicat femeilor însărcinate şi persoanelor cu intoleranţă la fenicul.

Antiseptică, antispastică şi detoxifiantă, menta e utilă în durerile de stomac provocate de supraalimentare. Menta susţine digestia, elimină spasmele gastrointestinale şi ajută la eliminarea gazelor din intestine. Pune 250 ml de apă clocotită peste 1 linguriţă de mentă uscată şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea 1-2 căni de ceai de-a lungul zilei.

Antispastic, emolient şi antiinflamator, lemnul-dulce protejează mucoasa gastrică, reduce arsurile şi accelerează tranzitul intestinal. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste 2 linguriţe de pulbere de lemn-dulce şi lasă la infuzat 15 minute. Se beau 3 căni de ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, pentru a preveni indigestia sau se bea 1 cană la o oră după o masă copioasă.

Dacă ceaiurile de mentă şi de fenicul sau de lemn-dulce nu sunt pe gustul tău, încearcă un remediu rece. Combinaţia de lămâie şi piper cayenne ajută ficatul să metabolizeze eficient substanţele nocive din corp, cum ar fi zahărul şi alcoolul. În plus, amestecul te va scăpa de durerea de stomac, balonare, refluxul gastric şi gaze intestinale. Remediul se prepară foarte simplu: stoarce o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă rece şi adaugă un vârf de linguriţă de cayenne. Bea amestecul cu înghiţituri mici. De asemenea, de mare ajutor în combaterea constipaţiei şi în curăţarea ficatului este oţetul de mere. În plus, te scapă de balonare şi conţine probiotice care contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Dacă ţi-e teamă că te paşte o indigestie după o masă copioasă, diluează 1 linguriţă de oţet într-un pahar cu apă şi bea cu înghiţituri mici. Dacă nu suporţi gustul, amestecă în pahar şi 1 linguriţă de miere.