Indigestie? Ceaiurile de ment─â ┼či de fenicul te scap─â de ea

1 2 jpg jpeg

Exist─â mai multe remedii care s─â ne scape de arsuri, balonare, indigestie ┼či senza┼úia de greutate ├«n stomac, printre cele mai la ├«ndem├ón─â fiind ceaiurile de ment─â ┼či de fenicul.

Stimulent al digestiei, anticolitic ┼či cu propriet─â┼úi antispastice, feniculul se recomand─â ├«n caz de balonare ┼či spasme intestinale. Pentru a sc─âpa de disconfortul abdominal, prepar─â o infuzie dintr-o lingur─â cu plant─â la 250 ml de ap─â fierbinte. Las─â feniculul la infuzat un sfert de or─â, apoi strecoar─â ┼či bea ceaiul. Aten┼úie! Remediul este contraindicat femeilor ├«ns─ârcinate ┼či persoanelor cu intoleran┼ú─â la fenicul.

Antiseptic─â, antispastic─â ┼či detoxifiant─â, menta e util─â ├«n durerile de stomac provocate de supraalimentare. Menta sus┼úine digestia, elimin─â spasmele gastrointestinale ┼či ajut─â la eliminarea gazelor din intestine. Pune 250 ml de ap─â clocotit─â peste 1 linguri┼ú─â de ment─â uscat─â ┼či las─â la infuzat timp de 10 minute. Bea 1-2 c─âni de ceai de-a lungul zilei.

Antispastic, emolient ┼či antiinflamator, lemnul-dulce protejeaz─â mucoasa gastric─â, reduce arsurile ┼či accelereaz─â tranzitul intestinal. Toarn─â 250 ml de ap─â fierbinte peste 2 linguri┼úe de pulbere de lemn-dulce ┼či las─â la infuzat 15 minute. Se beau 3 c─âni de ceai pe zi, cu o jum─âtate de or─â ├«nainte de mesele principale, pentru a preveni indigestia sau se bea 1 can─â la o or─â dup─â o mas─â copioas─â.

Dac─â ceaiurile de ment─â ┼či de fenicul sau de lemn-dulce nu sunt pe gustul t─âu, ├«ncearc─â un remediu rece. Combina┼úia de l─âm├óie ┼či piper cayenne ajut─â ficatul s─â metabolizeze eficient substan┼úele nocive din corp, cum ar fi zah─ârul ┼či alcoolul. ├Än plus, amestecul te va sc─âpa de durerea de stomac, balonare, refluxul gastric ┼či gaze intestinale. Remediul se prepar─â foarte simplu: stoarce o jum─âtate de l─âm├óie ├«ntr-un pahar cu ap─â rece ┼či adaug─â un v├órf de linguri┼ú─â de cayenne. Bea amestecul cu ├«nghi┼úituri mici. De asemenea, de mare ajutor ├«n combaterea constipa┼úiei ┼či ├«n cur─â┼úarea ficatului este o┼úetul de mere. ├Än plus, te scap─â de balonare ┼či con┼úine probiotice care contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Dac─â ┼úi-e team─â c─â te pa┼čte o indigestie dup─â o mas─â copioas─â, dilueaz─â 1 linguri┼ú─â de o┼úet ├«ntr-un pahar cu ap─â ┼či bea cu ├«nghi┼úituri mici. Dac─â nu supor┼úi gustul, amestec─â ├«n pahar ┼či 1 linguri┼ú─â de miere.