Îndepărtează pistruii şi aluniţele cu ceai de păpădie

1 2 jpg jpeg

Pistruii şi aluniţele apar, în general, pe pielea deschisă la culoare. Sunt cel mai vizibile pe zonele expuse des la soare, precum faţa, gâtul şi mâinile.

Dacă observi modificări în ceea ce priveşte forma, dimensiunile, culoarea sau textura aluniţelor sau a

, este indicat să mergi la medicul dermatolog.

Toarnă 1 cană de apă clocotită peste 3 linguriţe de frunze uscate, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 30 de minute. După răcire, strecoară şi aplică pe zonele cu pistrui. Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul cel puţin 7 zile.

Dă prin rozătoare 4 castraveţi şi întinde-i pe zonele cu pistrui. Lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. Fă tratamentul de 3 ori pe zi, până când apar rezultatele dorite.

Fierbe, 15 minute, 2 linguri de rădăcină uscată de păpădie într-o cană cu apă. Acoperă apoi şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire, spală faţa şi decolteul cu acest ceai şi nu te clăti decât după ce au trecut 30 de minute.

De asemenea, pentru combaterea pistruilor poţi utiliza laptele de păpădie. Extrage lichidul din rădăcină şi aplică-l direct pe zonele cu pistrui.

Curăţă un căţel de usturoi, pisează-l şi aplică-l pe aluniţă. Acoperă cu un bandaj şi lasă să acţioneze peste noapte, sau cel puţin 4 ore. Aluniţa va cădea de la sine dacă vei repeat procedura zilnic, cel puţin 7 zile.

Rupe frunza de aloe, stoarce gelul acesteia şi aplică-l pe zona cu probleme. Lasă gelul să se usuce pe piele, fără să te clăteşti. Repetă tratamentul de 3 ori pe zi, timp de o lună, şi aluniţa va dispărea.

Aplică sucul de la o lămâie pe zonele cu pistrui şi masează pielea uşor. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2 ori pe zi, până când observi că pistruii încep să se estompeze.

Prepară o mască din 2-3 felii de miez de pepene roşu sau galben zdobite într-un vas de ceramică. Aplică pe faţa curată şi lasă să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Pepenele catifelează, calmează tenul iritat şi ajută la estomparea pistruilor şi petelor pigmentare.