Hreanul te scapă de tuse

1 2 jpg jpeg

Hreanul este o sursă excelentă de vitamina C, dar are în compoziţie şi vitamine din complexul B. În plus, acesta conţine şi minerale, precum fierul, potasiul, calciul şi magneziul.

Indicat în numeroase tipuri de cancer

Hreanul conţine glucozinolaţi, compuşi care îi dau mirosul şi gustul specific. Se pare că aceştia au şi proprietăţi citostatice foarte puternice, fiind eficienţi în cancerul de piele, de plămâni, de colon şi de stomac.

Reglează tensiunea arterială

E bine de ştiut că hreanul conţine şi substanţe care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi care menţin elasticitatea vaselor de sange.

E util în caz de gastrită

Specialiştii spun că, în cazul în care s-a pus diagnosticul de colon iritabil sau de gastrită acidă, hreanul poate fi de ajutor. În acest scop, ar trebui să mănânci puţin hrean ras, de 2 ori pe zi, ideal înainte de prânz şi de cină.

Benefic în conjunctivită

Hreanul este benefic pentru cei care suferă de conjunctivită, dar şi de alte afecţiuni oculare. O metodă de a-l folosi în acest scop este să razi hrean, inspirând profund 5 - 10 minute. Lăcrimarea ochilor este inevitabilă, dar foarte benefică.

Tratamente naturiste cu hrean

Tuse. Această plantă te poate ajuta să scapi de tuse. În acest sens, trebuie să faci o mixtură din trei linguri de hrean ras cu o jumătate de linguriţă de miere. Se recomandă câte o linguriţă din acest amestec, după fiecare masă principală a zilei.

Dureri articulare. De asemenea, această plantă te va scăpa de durerile articulare. În acest sens, pe zona cu probleme se aplică o cataplasmă cu hrean crud, atât timp cât nu apare senzaţia de arsură.

Astm. Se pare că hreanul dă rezultate şi în astm. Ce trebuie să faci? Dă prin răzătoare o rădăcină de hrean, adaugă 4 linguri de miere şi amestecă. Apoi, lasă jumătate de oră la macerat. Strecoară. Se obţine un sirop. Resturile care rămân în tifon se pun la fiert cu puţină apă (cât să le acopere). După fierbere, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, apoi se amestecă împreună cu siropul. Se iau trei linguri pe zi.

Anemie. Hreanul este benefic şi în anemia la adulţi. Se consumă câte 15-20 de linguriţe de salată de hrean cu sfeclă roşie pe zi.