Hreanul curăţă plămânii

1 2 jpg jpeg

Busuiocul. Este picant, aromat, cu efect fierbinte. Este purificator, stimulează sistemul imunitar şi întăreşte memoria. Dacă sunteţi răcit sau vă necăjesc durerile de cap, condimentaţi din belşug mâncarea cu busuioc.

Ceapa. „Lacrimile de ceapă” sunt provocate de vaporii de amoniac pe care aceasta îi conţine şi care irită ochii.

Febra mare şi crampele abdominale pot fi combătute prin aplicarea unei cepe crude tocate, învelită într-o bucată de pânză, pe frunte, respectiv pe abdomen. De asemenea, consumul de ceapă determină scăderea nivelului de colesterol din sânge, încetinirea pulsului şi tonifică inima.

Coriandrul. Are un gust picant, amar şi dulce, cu efect răcoritor. Este un mijloc natural de stimulare a fluxului urinar şi poate fi folosit atunci când la urinare apare senzaţia de usturime, din cauza nisipului sau a pietrelor. Boabele măcinate se lasă la macerat în apă rece 4-6 ore. Se strecoară şi se bea apa.

De asemenea, este util în cazurile de balonări, greaţă sau vomă. Hreanul. Este picant şi are efect puternic încălzitor. Curăţă plămânii şi sinusurile. Este util în cazurile de gripă, dureri şi inflamaţii ale gâtului, digestie slabă, circulaţie deficitară, reumatism.

Mărarul. Uşor amărui, dar cu efect răcoritor, mărarul are o mulţime de proprietăţi benefice pentru sănătate. Specialiştii în medicina naturistă îl recomandă ca detoxifiant şi expectorant. Este, de asemenea, extrem de util în rezolvarea problemelor digestive (colici, crampe sau diaree), în special la copii.

Menta. Are un gust picant şi efect răcoritor. Are o acţiune calmantă asupra nervilor şi digestiei. Este indicată în special în cazurile de răceală, gripă, dureri de gât, dureri de cap de natură alergică, febră, tulburări digestive.

Salvia. Cu un gust picant, amar, astringent, salvia are efect încălzitor, stimulează digestia şi acţionează ca un bun diuretic. Reduce secreţiile excesive din corp şi, astfel, curăţă plămânii, capul, gâtul, sinusurile, reduce transpiraţia.

Usturoiul tonifică organismul

Are gust picant, astringent, cu efect încălzitor. Facilitează digestia, absorbţia elementelor nutritive din intestin şi are efect de întinerire.

Datorită senzaţiei de căldură pe care o provoacă, usturoiul calmează durerile articulare şi tonifică organismul împotriva răcelii.