Grepfrutul, sursa perfectă de vitamina C

1 2 jpg jpeg

Întăreşte oasele, ne scapă de viroze şi previne afecţiunile cardiovasculare. Iată doar câteva motive pentru care specialiştii ne sfătuiesc să mâncăm zilnic, în sezonul rece, măcar o jumătate de grepfrut!

Oase mai tari! Consumul regulat de fruct cu miezul roşu creşte absorbţia de minerale şi calciu, întărind astfel sistemul osos. Cercetătorii au observat că grepfrutul are efecte antioxidante, sporind densitatea osoasă mai mult decât orice alt fruct.

Inimă sănătoasă! Graţie antioxidanţilor săi, grepfrutul ameliorează elasticitatea vaselor sangvine, de aceea este benefic pentru circulaţie şi previne bolile de inimă.

Multivitaminizant! O jumătate de grepfrut conţine trei sferturi din nevoile zilnice de vitamina C ale adultului. În plus, fructul mai conţine vitamina B5 benefică pentru unghii, păr şi sistemul imunitar. El mai conţine flavonoide, anti-îmbătrânire, beta-caroten şi licopen.