GRÂUL încolţit, bun pentru inimă

1 2 jpg jpeg

Combate anemia şi obezitatea

Grâul încolţit este bun mai ales pentru persoanele anemice. Acesta te ajută şi să scapi de kilogramele în plus, datorită faptului că accelerează metabolismul şi conţine fibre, recunoscute pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

De asemenea, el este indicat şi copiilor aflaţi în perioada de creştere.

Chiar şi diabeticii pot consuma grâu încolţit, cu acordul medicului.

Grâul este benefic şi persoanelor care suferă de hipertensiune şi, în plus, combate şi efectele îmbătrânirii premature, datorită conţinutului bogat în vitamina E.

Uleiul din germeni de grâu presat la rece combate acumularea toxinelor în organism şi protejează pereţii arterelor, scăzând astfel riscurile de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Studii recente arată că uleiul din germeni de grâu reduce cu până la 70% nivelul colesterolului dăunător din organism.

Alege grâu proaspăt!

Dacă vrei să beneficiezi din plin de proprietăţile plantei, asigură-te că vei pune la încolţit grâu proaspăt, de consum, şi nu pentru însămânţare, care este toxic. Spală întodeauna bine grâul, înainte să-l foloseşti.

În primă fază, pune grâul la încolţit într-un vas cu apă, timp de 24 de ore. După acest interval, spală iar grâul, pune-l în alt vas şi aşază-l într-un loc ferit de lumină şi de frig, la o temperatură de 20-25 de grade Celsius. În această etapă, este bine doar să umezeşti grâul.

După două-trei zile, este bine să-l expui la lumină. Este recomandat să fie consumat după ce atinge 2 mm (în general după trei-patru zile vara şi cinci-şase zile iarna) până la 1 cm.

Cum se foloseşte?

Poţi fie să adaugi zilnic frunzele în salate sau în sandviciuri, fie macini sau zdrobeşti grâul cu ajutorul maşinii de tocat sau al piuliţei pentru usturoi şi-l consumi zilnic sau în cure de câte zece zile pe lună.

Dacă amesteci grâul încolţit cu miere, absorbţia substanţelor active se va face mai repede.

În cadrul curelor cu grâu încolţit, este indicat ca adulţii să consume două-trei linguriţe de grâu amestecat cu miere, iar copiii, una-două linguriţe.